maanantai 26. syyskuuta 2011

Makean tulinen, lihaton jauhelihapiirakka




Inspiroiduin aivan ja täysin Kinuskikissan jauhelihapiirakan ohjeesta ja koska sunnuntaina oli kauppa täynnä -30% tarroja, ostinkin sitten valion uutta tulisen makeaa rahkaa ja pyöräytin eilen illalla sitten samantien siitä piirakan Kinuskikissan ohjetta mukaillen.

En ollut aiemmin käyttänyt soijarouhetta ihan näin ronskisti jauhelihan sijasta- kastikkeisiinhan rouhe uppoaa hyvin ja tacojen täytteenäkin käy mutta hieman epäilytti laittaa sitä piirakkaan. Huoli oli kuitenkin ihan ja täysin turha, meni ihan jauhelihasta niin maun kuin rakenteenkin puolesta. Omasta mielestäni yksi purkki rahkaa antaa piiraalle jo runsaasti makua ja tulisuutta mutta mikäli on todella tulisen ruoan ystävä, sietää rahkaa laittaa enemmänkin. Mausteiden ja rahkan ansiosta soijarouheen luontainen maku ei maistu piiraassa muuten yhtään. Tästä tuli mielestäni siis todella hyvää joten vaikka soijarouhe ei ihan kroppani suosikkeja ole otin vielä yhden palan lisää. Ihan ehdoton lisä syksyisiin piirakoihin joka kannattaa testata heti- valion makurahkat kun tuppaavat katomaan kaupasta asap kun niihin on ihastunut.

Tulinen ja lihaton jauhelihapiirakka

pohja

3 1/2 dl vehnäjauhoja
noin 150g voita
noin 1/2 dl vettä
noin 1 1/2 dl juustoraastetta

täyte

1 prk valion tulinen ja makea rahkaa
1 dl soijarouhetta
2 dl vettä
1 punainen paprika
noin 8 parsakaalin nuppua (pakaste)
1 sipuli
mustapippuria
yrttisuolaa
aromisuolaa
paprikamaustetta
kourallinen juustoraastetta

Sekoita jauhot ja juustoraaste pohjaa varten, nypi kylmä voi mukaan ja lisää lopuksi vesi. Muokkaa taikinasta nopsaan suht kiinteää ja kumoa se piirakkavuoan pohjalle ja taputtele reunoille asti.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Valmista täyte silppuamalla ensin sipuli ja laittamalla jäiset parsakaalit pannulle sulamaan voin kera. Anna parsakaalien olla pannulla miedolla lämmöllä kunnes ne eivät tunnu olevan enää umpijäässä ja lisää sitten soijarouhe ynnä vesi. Anna soijarouheen imeä vesi itseensä, laita liesi täydelle lämmölle ja lisää sipuli. Voit myös paistaa sipulin erillisellä pannulla tai tehdä sipuleille omaa tilaa parsakaali-soija pannulla kuten itse tein. Anna paistua hetki kaikkea käännellen ja leikkaa sillä välin paprika pieniksi paloiksi. Lisää sitten paprikan palat myös pannulle ja kääntele ahkeraan ettei soijarouhe pala pohjaan. Lisää mausteet oman maun mukaan (ihan rohkeasti) ja kääntele hyvin. Kun seos näyttää sopivalta (sipulit kuullottuneet hyvin) leikkaa parsakaalin nuppuja pieniksi paloiksi esim keittiösaksilla ja kaada koko seos sitten muovikulhoon. Lisää mukaan rahka ja juustoraaste, sekoita ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan, tasoittele pinta. Paista uunissa noin 40 minuuttia ja anna jäähtyä pieni hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti