perjantai 30. syyskuuta 2011

Neslé Toulouse ja vaatetusjuttuja

Joskus(aina) olisi ehkä hyvä miettiä että mitä sitä oikeasti tarvitsee. Ylläolevasta listasta en halua tai tarvitse poolopaitaa, mutta hyvälaatuinen neule, sillkipaita ja LBD olisivat kyllä tervetulleita kaappiini. En osaa ostaa perusvaatteita (hankin kaksi pitkähihaista, yksiväristä paitaa vasta nyt sykyn tullen, aiemmin niitä oli yksi ) vaikka niitähän sitä juuri tarvitsee. Vaikka mulla on tunika ja ehkä toinenkin hihattomana tai lyhyillä hihoilla, ei ole sellaista syksyyn sopivaa pitkähihaista jota olen kaipaillut, aion yrittää tehdä moisen siis itse. Vaatekaappi joka toimii ja jonka osat mätsäävät onkin tässä tavoitteena joten koetan löytää kangasta joka ei riitele muiden vaatteiden kanssa, saa nähdä miten käy.

Tälläistä Polo-neulosta Eurokankaasta löysin, noin 11e/m ja ihan tekokuitukamaa.Väri on oikeasti ihan tumman violetti mutta narraa punaisen puolelle kuvassa. Olen piirtänyt kaavat (Ihanat mekot ja tunikat kirjasta) ja leikannut kankaat, nyt edessä vaan sitten se ompelu ja vaatteen koonti.

Neslé Toulouse liittyy juttuun taasen siten että tein Frendit- sarjasta tutun Pheoben "suku" reseptin mukaan keksejä toissailtana;



Olen tehnyt näitä keksejä useita eriä, aina ihan eri tavalla. Tällä kertaan mentiin köyhästi ja sattumiksi päätyi vain pari palaa suklaata sekä pähkinäpussien loppuja, sisältäen lähinnä cashew-pähkinöitä ja vähän niitä ns. aivopähkinöitä, siis hasselpähkinöitä. Fariinisokerikin oli kuin tiiliskiveä olisi jäystänyt joten senkin osuus jäi aika pieneksi, lorautin mukaan siis siirappia ja vähän enemmän tavallista sokeria. Kerrottakoon että voitakaan ei ollut, keijun leivänpäällismargariini toimi siis leivontamargariinin kanssa yhteistyössä ja soodakin oli loppu, käytin siis leivinjauhetta. No vaikka korvasin yhtä ja toista, rakenne pysyi luottoreseptin mukaisena ja makukin mukavana, ihania keksejä! Pelastivat pitkän päivän kun ruokaa sai vasta myöhään iltapäivällä.

Vähän niinku Nestle Toll House cookies (ainakin 3 pellillistä)

noin 200g margariinia
5,6 dl vehnäjauhoja
1 kukkurallinen tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
loraus (tummaa) siirappia
2,5 + dl rouheasti rouhittuja pähkinöitä 
vähän suklaata rouhittuna (tai paljon jos sitä löytyy, mieluiten paljon siis)
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Sekoita kuivat yhteen, rouhi pähkinät ja suklaa. Vaahdota voi ja sokeri (ja siirappi) yhteen kuohkeaksi ja lisää sitten yhä vatkaten kananmunat. Yhdistä kuivat ja voivaahto yhteen, lisää sattumat (ne pähkinät siis)
 ja sekoita. Lusikoi ruokalusikallisia kekoja pellille leivinpaperin ylle ja paista 190 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes kullanruskeita. Säilö ilmatiiviiseen purkkiin kun keksit ovat jäähtyneitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti