tiistai 27. syyskuuta 2011

Kasvisgratiinia, ihanan kermaista sellaista.

Syksy on vihannesten (juuresten varsinki) sesonkiaikaa ihan ehdottomasti ja olenkin yrittänyt nyt ottaa siitä kaiken irti, irtoaahan pari kiloa perunoita jollain 60 sentillä. Koska hyvät ainekset equal hyvä ruoka, ei voinut mennä metsään yhdistäessä ihania juureksia ja vihanneksia, juustoa ja vegaanista ruokakermaa sekä mausteita. Tästä tulikin juuri sellaista ihanaa lämmintä ruokaa jota kaipaa ensimmäisinä viilenevinä päivinä kun haluaa että uunin lämpö hohkaa pidemmällekin kämppään. Resepti on ihan omasta päästä kiepsautettu, paljoa tätä helpommaksi ei vuokaruoan tekeminen mene kun ei ole valmispakasteet käytössä.

Kasvisgratiini

1 parsakaali (tuore ja iso)
1/2 paprika
1 sipuli
pari porkkanaa
1/3 kiinankaalia
noin 4-6 perunaa (vuoan koosta ja perunoiden koosta riippuen)
1 prk keijun vegekermaa
1/2 pss juustoraastetta
meiramia
oliviiöljyä
mustapippuria
valkosipulirouhetta

Koska käytössä on valmiiksi pessyt vihannekset ohuilla kuorilla, en tehnyt niille muuta kuin poistin potentiaaliset liat ja mustumat, parsakaalin pesin hyvin ja poistin varren sekä pienet alalehdet. Jos on käytössä paksukuorisia perunoita, porkkanoita kannattaa ne myös kuoria. Sipuli tietty kuoritaan kanssa ja paprikakin pestään.
Viipaloi perunat ja leikkaa pieniksi kaikki muut kasvikset, kumoa ne vuokaan, lorauta ylle oliiviöljyä sekä mausteet, sekoita, lisää juustoraaste, sekoita ja lopuksi vielä vegekerma. Anna paistua 200 asteessa noin 1h, maista välillä jotta kypsyys on täydellinen. Vihannespalojen koko ja vuuan laakeus vaikuttavat paistoaikaan paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti