perjantai 16. syyskuuta 2011

Mustikka cookiet

Tein näitä joskus kyläily lahjaksi kaverille ja menestys oli suuri. Alkujaan kekseissä on mukana valkosuklaatakin, jonka liitto mustikoiden kanssa on täydellinen, mutta koska sitä ei nyt sattunut valmiina olemaan, tein vähän terveellisempiä ja ei-niin-makean version näistä jättikekseistä. Alkujaan ohje on kai jostain kotiliedestä. Nämä ovat aivan täydellisiä- kosteita mutta rapeita, meheviä eikä kuivia yhtään, makeita ja täyttäviä muttei liian rasvaisiakaan. Ei varmasti jää paljoa purkkiin laitetavaa- jos jää, ne pysyvät sielläkin mainiossa kunnossa päivän pari.

Nämä keksit leviävät aina niin paljon että muodostavat symbiooseja keskenään
Mustikka cookiet

Halutessasi lisätä valkosuklaata, rouhi sitä noin 150g ja sekoita kuivien aineiden joukkoon.

noin reilu dl mustikoita
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
hippu suolaa
150g voita/margariinia
1,5 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 kananmuna

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa voi, sokeri ja siirappa vaahdoksi. Lisää mukaan kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi mukaan mustikat, mitä nopeammin, sitä parempi jotta mustikat eivät värjää taikinaa. Lusikoi taikinaa pellille (noin 10 kekoa) ja taputtele ne hieman littanoiksi ja pyöreiksi. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes kivan rusehtavia. Keksit tulee jättää hieman pehmeiksi keskeltä ja rapeahkoiksi reunoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti