keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Mummon omenapiirakkaSyksynsadosta omenoita on päätynyt vasta yhteen piiraaseen mutta se olikin sitten varsin mallikelpoinen omenapiirakka. Ihan semmoinen kuin mitä mummokin on aina tehnyt. Bongasin ohjeen Glorian ruoka & viini lehdestä, mutta puolitin sen tavalliseen piirakkavuokaan passaavaksi.  Syyskuun numero Glorian ruoka& viini lehdestä oli muuten ensi tutustuminen itselle tuohon lehteen. Tosi paljon mielenkiintoisia ohjeita ja ennenkaikkea vähän glamouria ja hienonpia reseptejä, joita joskus vähän kaipailee vaikka arjessa niille ei aina käyttöä olisikaan. Omenapiirakan ohjeitakin oli monta mutta helppoudessaan Mummon omenapiirakka veti puoleensa. Lehdessä ohjeessa oli vielä mustaherukoitakin laitettu piiraaseen, mitkä on varmaan aika mainio lisä, nyt mentiin ilman kuitenkin.


Tässä siis puolitettu ohje!

Omenapiirakka

noin 90g voita tai margariinia
1 3/4 dl sokeria
3 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4tl soodaa
1 tl kanelia (myös tuplaohjeessa sama määrä)
3 dl piimää

täyte:
noin 4 omenaa
sokeria
vaniljasokeria

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Sekoita taikinan kuivat aineet ja lisää joukkoon piimä sekä rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä se piirakkavuokaan.
Poista omenista siemenkodat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Levitä omenat lomittain taikinan ylle, ripottele päälle sokerit ja paista 225 asteessa 30-40 minuuttia.

Olen ehtinyt myös neuloa ja virkata yhtä ja toista joten palailen seuraavaksi niiden kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti