torstai 22. syyskuuta 2011

Tomaattinen spesiaali eli linssikastike

Tämä on näitä nopeita pastaruokia, eikä mikään turha sellainen! Kieltäydyn tekemästä mitään soijarouhekastiketta ennen kuin on ihan pakko (ts kuivahyllyssä ei ole enää muuta kuin sitä rouhetta) joten hyöytykäytän  linssejä nyt, kun olen kaveristunut niiden kanssa. Tykkäsin kastikkeen paksuudesta ja mausta paljon, kuulemma oli kuin tomaattista tonnikalakastiketta ja niinhän se ehkä olikin- ilman sitä tonnikalaa tottakai. Koska pasta on itselle vähän sellainen herkku ja pakollinen paha kiirepäivinä, tulee sitä tehtyä varsinkin alkuviikoista useasti joten kastikkeen variointi on tullut tavaksi. Tämä "resepti" onkin sitten ihan juuresta asti ihan oma.

1 valkosipulin kynsi
noin 4 rkl tomaattipyrettä
oliiviöljyä
1/2 dl punaisia linssejä
1 dl vettä
1 prk tomaattimurskaa
meiramia
mustapippuria
pizzamaustetta

pastaa

Hienonna valkosipulin kynsi, lisää se pannulle kunnon oliiviöljylorauksen kanssa ja kun pannu alkaa olla sopivan kuuma (ei liian jottei oliviiöljy kitkeröidy) lisää tomaattipyre, sekoittele ja lisää linssit ja vesi. Anna porista noin 5 minuuttia ja lisää sitten tomaattimurska, anna porista sellainen 10 minuuttia vielä. Keitä pastaa kastikkeen keittyessä ja mausta kastike omalle suulle sopivaksi. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti