lauantai 3. syyskuuta 2011

Erittäin herkku sinihomejuustoinen kasvispiiras


Olen selkeästi tullut vuosien mittaan rohkeammaksi keittiössä, ei niin ettenkö aina olisi sovellellut omiani, mutta nykyään jopa hommat toimii. Harvoin tulee enää katastrofeja vastaan joita ei pystyisi pelastamaan. Eilen tekemäni kasvispiirakka on ihan alusta loppuun omaa käsialaa. Pohjaa varten katsoin suuntaa-antavia mittasuhteita parista ohjeesta jotta rakenne on mieleinen, mutta pohjan aineet ja täyte on kyllä ihan omasta päästä.

Tämä piiras on mukavan ruokaisa ja täynnä makua- ei mikään ihan perinteinen kasvispiirakka maultaan myöskään. Vaikka itseänikin vähän epäilytti täytteeseen tulevien ainesten yhteensopivuus, saamani kannustus rohkaisi tekemään piirakan kuitenkin alkuperäissuunnitelmien mukaan. Sinihomejuuston maku ei ole pistävä tai hirveän voimakas vaan suhteellisen pehmeä piirakassa. Joten, trust me, erikoisempi yhdistelmä tuottaa maanmainion tuloksen.

Sinihomejuustoinen kasvispiiras

pohja:

2 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyväjauhoja
vajaa 1 tl pizzamaustetta
100g voita
2 rkl kylmää vettä
1 kananmuna

täyte:

3/4 prk violan sinihomejuusto tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 punainen paprika
1 rasia kirsikkatomaatteja
4 aurinkokuivattua tomaattia
n. 1,5- 2 dl vihreitä papuja(pakaste, valmiiksi pilkotut)
1,5 dl ruokakermaa

Valmista ensin pohja (standardi sydän piirakkavuoka mulla, tää uppoo hyvin sellaseen) nyppimällä jauhot voihin. Lisää sitten vesi ja muna, vaivaa tasaiseksi ja lisää pitsamauste, vaivaa mauste mukaan. Taputtele sitten taikina vuoan pohjalle, reunoille asti.

Keitä pavut ja pilko puolikkaat vielä kolmeen osaan niin, että palat ovat vajaan 2 cm mittaisia. Leikkaa paprika pieniksi paloiksi ja kirsikkatomaatit viipaleiksi. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit vielä pieniksi ja ala koota piirasta. Levitä ensin paprika palat,  sitten pavut ja lopulta aurinkokuivatut tomaatit. Lado ylle kirsikkatomaatti viipaleita mutta säästä muutama koristeluun.

Sekoita kulhossa sinihomejuusto, munat ja ruokakerma suht tasaiseksi ja kaada se kasvisten ylle piiraaseen. Levitä seosta niin että se peittää kasvikset lähes kauttaaltaan. Koristele muutamalla kirsikkatomaatin siivulla ja paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti