sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Vegaaniset cupcaket-eivät valtaa tätä keittiötä

Voin sanoa että tuli kokeiltua! Lainasin kirjastosta Vegan cupcakes take over the world kirjan innostuneena ihanan kuuloisista resepteistä. Seurasin pilkun tarkkaan ohjetta ja leivosten rakenne oli ihana, ne nousivat ihmeen hyvin ja kypsyivät ihanteellisesti. Ongelmana on vain maku, josta en minä eikä toinen maistaja pitäneet. Läpi puskee jokin kumma maku- kentien omenaviinietikka- joka pilaa muuten hyvän kokonaisuuden. Kyse on toki makuasiasta mutta voi olla, että menee hetki ennen kuin kokeilen uudestaan vegaanisia kuppikakkuja. En tosin epäile, etteikö joku voisi tykätä, joten tässä kuitenkin ohje.

Määrät on cup-mitoissa koska näin oli alkuperäisessä ohjeessa ja itsellä on cupsia vastaava mitta. Yksi cup on noin 2,2-2,5 dl(riippuen maasta) mikäli desinmitta on käytössä.
Your basic chocolate cupcake (tulee noin 12kpl)

1 cup soijamaitoa (tai kaura)
1 tl omenaviinietikkaa
3/4 cup sokeria
1/3 cup öljyä (vege)
1 tl vaniljaa (sokeria tai ainesta)
1 cup jauhoja
1/3cup kaakaojauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Miksaa maito ja omenaviinietikka yhteen niin että seos vaahtoaa. Anna levätä hetki. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Lisää sitten sokerit ja öljy kunnes seos vaahtoaa. Sekoita toisessa kulhossa yhteen kuivat aineet ja lisää ne kahdessa erässä hyvin sekoittaen märkiin aineisiin. Seos on aluksi hieman lötköä, mutta sakeutuu kyllä melkein hetkessä.

Lusikoi seos muffinivuokiin (tai peltiin papereiden kanssa) ja paista noin 20 minuuttia (kokeile kypsyys tikulla.)

Leivosten päälle voi taiteilla kuorrutteen, joka lisää makeutta. Itse tein pienen erän voi-tomusokeri-kaakaojauhe-kauramaito seosta, jolla kuorrutin pari leivosta (mutta se ei ole päässyt kuvaan asti).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti