maanantai 17. tammikuuta 2011

Bataatti-feta paistokkaat

Ostin bataatin viikkoja sitten tarkoituksena tehdä paistokkaita, mutta ostettuani sen ja katseltuani ohjetta aloinkin empimään, sillä en ollut tehnyt aiemmin bataatista ruokaa. Eilen kuitenkin reipastuin, sillä pakasteiden sijaan teki mieli jotain vähän tuoreempaa. Vertasin mielessäni bataattia perunoihin ja porkkanoihin- nehän säilyvät pitkään. Lisäksi kyseinen bataatti oli vielä muovikelmussa, joten näytti sitäkin paremmin ihan kunnolliselta. Kun ruoka ehti sitten lautaselle, olinkin ihan iloisesti yllättynyt, nämähän oli hyviä! Makukombo oli itselle uusi ja hyvin toimiva, vois tehdä joskus toistekkin.

Ohje on alkujaan ruokasuosikit- kasvisruoka kirjasta, mutta tein itse pienemmän annoksen johon tässä on nyt ohje, mausteitakin on vähän muutettu. (ja kuvassa on karmea valo joka tekee paistokkaista ihan oudon näköisiä..)

Bataatti- feta paistokkaat

1 bataatti (noin 270g)
1/2pkt fetaa
1 kananmuna
3/4dl jauhoja
kuivattua basilikaa
mustapippuria
suolaa

Kuori ja raasta bataatti kulhoon. Lisää kananmuna sekä jauhot ja mausteet, sekoita hyvin. Lisää lopuksi feta murusina mukaan. Kuumenna paistinpannulla öljyä ja kauhaise seoksesta noin ison ruokalusikallisen kokoisia otoksia. Litistä kekoa paistinpannulla hieman ja paista molemmin puolin jotta paistikas saa väriä pintaan. Paista koko taikinaseos näin erissä ja laita valmiit paistokset leivinpaperille pellin päälle. Lämmitä uuni 160 asteeseen ja paista vielä paistikkaita noin 10 minuuttia uunissa.

1 kommentti: