keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Huolettoman äidin pikkuleivät (eli kauralastut)

Muumimamman keittokirjasta löytyi ohje kekseihin, jotka tekaisin aamusella ennen reissua uimahalliin sillä uinnin jälkeen tekee aina mieli jotain makeaa. Nämä eivät olleet ihan perinteisiä kauralastuja mielestäni mutta hyviä silti ja keksipurkki hupeni lähes tyhjäksi saman päivän aikana.



Huolettoman äidin pikkuleivät (noin kaksi pellillistä tai noin 40 pientä keksiä)

150g voita/margariinia
2 dl sokeria
3/4dl siirappia
2 dl jauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
1/2 dl kermaa tai loraus maitoa
2 dl kaurahiutaleita

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja vaniliinisokeri. Sulata voi ja vatkaa siihen sokeri ja siirappi. Lisää kuivat aineet seokseen sekä kaurahiutaleet. Sekoita ja lisää lopuksi kerma. Annostele taikinaa lusikalla keoiksi pellille, jättäen paljon tilaa jokaiselle keolle, sillä keksit leviävät valtavasti uunissa. Paista noin 5+- minuuttia kunnes keksit ovat kullankeltaisia. Anna jäähtyä hetki ennen syömistä. Lämpiminä keksit ovat pehmeitä mutta ne muuttuvat rapeiksi jäätyesään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti