sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Vohvelit

Unohdan joskus omistavani vohveliraudan, kananmunien sattuessa silmiin jääkaapissa punnitsin lettujen tekoa mutta sitten tajusin että kyllä niiden pitää olla vohveleita jos jotain iltapalaksi teen. Paistamisrasvaksi suosittelen muuten kookosöljyä, sopii kivasti makeisiin vohveleihin eikä se käryä vohveliraudassa ja tuo vähän lisää makeuttakin mukaan.

Tästä ohjeesta syntyy noin 10kpl, riippuen kuinka paksuja vohveleistaan tekee.

4dl nestettä (maitoa tai vettä tai yhdistelmä)
2 dl jauhoja
2-3 kananmunaa
1  rkl vanilijasokeria
1/2dl voita

Sekoita nesteeseen kananmunat hyvin, lisää sitten kuivat aineet ja lopuksi sula voi. Anna taikinan seisoa hetki ennen paistamista. Paistaessa lisää vohvelirautaan öljyä/voita ennen ensimmäistä vohvelia, muuten lisäyksiä ei tarvitse tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti