maanantai 3. tammikuuta 2011

Monen maan sekoitus

Viime vuoden viimeiseksi ruoaksi muodostui sort-of enchilladas, joihin tein ensi kertaa tofu-täytteen, ja hyvää oli! Ruoassa yhdistyy meksiko, aasia ja amerikka kummallisella tavalla joka ihmeeksi toimii loistavasti mielestäni.

Sort-of enchilladas

Tortilloja (pehmeitä, 8kpl pakkauksesta jäi kaksi yli)
1 prk tomaattimurskaa
1/2 pkt kovaa tofua
1 sipuli
4 viipaletta cheddaria
pari kourallista mozarellaa
noin 1 rkl soijakastiketta
iso hippu tinjamia
valkosipuli rouhetta maun mukaan

Kuutioi tofu ja ruskista se pannulla öljyssä. Silppua sipuli ja lisää se tofun kanssa pannulle. Anna kummankin aineksen ruskistua mutta elä polta! Lisää tinjami ja soijakastike. Laske levyn lämpöä ja kaada mukaan tomaattimurska ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Revi puolet cheddar viipaleista palasiksi ja anna niiden sulaa tomaattiseokseen, lisää myös vähän mozzarellaa ja anna porista hetki ja lisää valkosipuli. Täytä tortillat ja rullaa ne uunivuoan pohjalle niin, että "sauma" jää piiloon. Levitä päälle loput cheddar viipaleet palasina sekä ripottele loppu mozarella. Paista keskitasolla uunissa kunnes juusto on sulanut pinnalle.

Mikäli ruokaa jää yli, se kestää yön yli jääkaapissa eikä maku ole paljoa huononpi mikron kautta syödessä seuraavana päivänä.

Nyt, vuonna 2011 olisi tarkoitus ainakin koettaa tehdä enemmän terveellistä ruokaa, tehdä raakaruoka kokeilu ja leipoa taas ihan uusia juttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti