keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Valkosuklaa-puolukka kakku

Pakkasessani on asunut loppukesästä asti litra puolukoita jotka ostin torilta, mutta joille en keksinyt isompaa käyttöä kuin vispipuuro. Löysin kuitenkin nyt reseptikätköistä ohjeen kakulle, jossa yhdistyy valkosuklaa ja puolukka, pari joka kuulostaakin täydelliseltä yhdessä! Minulle puolukat ovat jotenkin talvisia marjoja, joten kakku napsahti hyvin tähän vuodenaikaan.


Jo leivonnaisen ulkonäkö ihastutti ja makukin oli kohdallaan. Voin tosin kertoa, että sulan valkosuklaan ja kylmän rahkan yhteensekoittaminen ei ihan onnistunut täydellisesti, sillä tottahan se suklaa jämähti rahkan sekaan kun koski siihen vaikka kuinka sekoitin. En uskaltanut lähteä lämmittämään rahkamiksiä sitten niin kakussa on pieniä suklaayllätyksiä eikä se makua haittaa- rakennetta hieman kyllä. Vinkkejä otetaan vastaan miten jähmetys pitkittyy!
Ja ohje on tosiaan alunperin Pirkan, tässä hieman muokattu versioni.

Valkosuklaa-puolukka kakku

pohja

2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3/4dl sulatettua voita
1dl maitoa(kauramaitokin passaa)
2 1/2dl jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/2tl inkivääriä

kostutukseen
1/2- 1 dl omenatäysmehua

täyte

1 prk lime-valkosuklaa rahkaa (valion maustetut rahkat)
1 prk kuohukermaa
3 dl pakaste puolukoita
100g valkosuklaata (leivonta valkosuklaata tai tavallista, jähmettyy yhtä nopsaan!)

päälle koristeeksi lisää puolukoita


Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen kakkuvuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Vaahdota sokeri ja munat vaahdoksi, sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niitä vaahtoon vuorotellen maidon ja sulan voin kanssa. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada se kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia ja anna sitten jäähtyä. Leikkaa kakku kahteen kerrokseen.

Valmista täyte sulattamalla suklaa ja sekoittamalla se yhteen rahkan kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se suklaa-rahkan kanssa. Hienonna jäiset puolukat tehosekoittimessa ja lisää se kerma-rahka seokseen. Kostuta kakun pohja mehulla ja levitä sille puolet täytteestä. Kostuta kansi ensin leikkuupintapuolelta, aseta pohjan päälle ja kostuta vielä pinnalta. Lisää loput täytteestä sen päälle ja koristele puolukoin. Anna vetäytä jääkaapissa parisen tuntia ennen tarjoilua.
Herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti