torstai 6. tammikuuta 2011

Kesä keskellä talvea? Jamien summertime tagliatelle

Viimeisin kokkikirja (ja nyt ryhdyn kokki/keittokirja lakkoon jottei hyllyt ihan pursua) joka luukusta kolahti, oli  Cook with Jamie: My guide to making you a better cook. Kirja pääsi sitten melkein samantien käytöön sillä pastaruokien lomasta löytyi annos jota piti päästä kokeilemaan helppoutensa ja halpojen raaka-ainesten takia.
Hieman erilaisen kastikkeen teko oli tosi helppoa ja maku oli mukava ja tosiaan kesäinen. Bonuksena ruoka on myös vegaaninen vaikka se ei vegeruokana erityisesti kuljekaan kirjassa. Jamien tietäen, ohjeet ovat aina "heitä sitä ja tätä mukaan makusi mukaan" ja eritoten tässä kirjassa kannustetaan kokeilemaan omia mieltymyksiä ja annetaan vinkkejä miten soveltaa resepteistä omia, joten tässä on oma versioni.

Summertime tagliatelle eli pastaa pinjansiemenillä ja basilikalla

Pinjansiemeniä (syöjien ja mieltymyksen mukaan, itsellä meni vajaa 100g)
Ruukku tuoretta basilikaa
2 sitruunan mehu (noin)
Oliiviöljyä (1-2dl)
Parmesaania
mustapippuria

+ pastaa, tagliatellea tai spagettia

Hienonna ja murskaa puolet pinjansiemenistä niin että niistä tulee vähän tahnamaisia. Laita murskatut kokonaisten kanssa kuumuutta kestävään kulhoon. Hienonna suurin osa basilikan lehdistä ja lisää ne joukkoon. Lisää myös oliivi öljyä ja sitruunan mehua sekä parmesaania. Seoksen tulisi olla suht tahmeaa ja yhtenäistä muttei kuitenkaan kuivaa. Maista ja lisää aineita jotta maku tasoittuu. Sitruunan maku mietonee kun kastike lämmitetään. Lisää mustapippuri.
Laita suolalla maustettu vesi kiehumaan ja aseta lämmityksen ajaksi kulho kattilan ylle (vesihauteen tapaan) jotta kastike lämpenee. Tällöin juusto alkaa sulaa ja maut miksaantuvat paremmin. Kun vesi kiehuu, nosta kulho pois ja lisää veteen pasta ja keitä se. Valuta suurin osa keitinvedestä pois kun pasta on valmis mutta jätä noin vajaa desi pohjalle. Lisää pastan sekaan kastike ja sekoita. Pastan lämpö lämmittää kastikkeen taas uudestaan. Ripottele annosten päälle vielä parmesaania sekä pari kokonaista basilikan lehteä. Syö heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti