keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Täytekakkua

Sokerikakun ohje löytyi uudesta suosikistani- Leila Lindholmin Pala kakkua- ja paljon muuta kirjasta. Täytekakku tekee arjesta juhlavampaa ja sitä on kiva tehdä ihan vaan piristykseksi sillä jos täytteen kanssa ei ala krumeluuriksi ei tekele ole kovin vaativa.

1 sokerikakku

3 kananmunaa
2 1/2dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50g voita
1dl maitoa
3 1/2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

voita ja jauhoja vuokaan

Vaahdota munat ja sokerit hyvin kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita siihen maito ja lisää seos vaahtoon. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele varovasti vaahtoon. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja kypsennä 25-30 minuuttia 175 asteessa.
Jäähdytä hiukan ja kumoa lautaselle.

Täytteeksi

2 banaania
paljon mansikkahilloa
1 prk kermavaahtoa + vaniljasokeria

Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Leikkaa banaanit ohuiksi paloiksi ja levitä niitä kerrokseksi pohjan päälle. Levitä ylle hilloa ja laita päälle toinen kakkukerros. Luo toinen kerros samalla tavalla ja vatkaa kerma vaahdoksi. Kuorruta kakku vaahdolla ja koristele vaikka störsseleillä.

Et tarvitse kostuketta tähän kakkuun sillä se on meheä itsesään ja kostuu jääkaapissakin mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti