lauantai 4. syyskuuta 2010

Salaattia ja foccacciaa

Salaattia tehtiin viikkoja ennen foccaciaa mutta yhteen ne olisivat sopineet hyvin. Salaatti on tehty peruspastasalaatin ohjeella. Pastaan (n. 5-7dl) lisätään 1 prk kermaviiliä johon on miksattu sinappia, mustapippuria ja sitruunan mehua ja se sekoitetaan salaatin, tomaattiviipaleiden, kurkkupalojen ja paprikan suikaleiden sekaan. Lisäksi keitetään kananmuna ja viipaloidaan mukaan. Oliiviöljy käy mainiosti kastikkeeksi.

Foccacian tekeminen on helppoa ja mukavaa ja muunnoksia on vaikka kuinka ja monta. Leipä ohje on taas Pala kakkua kirjasta (se on vaan niin hyvä!)

2 leipää

1/2 pussia kuivahiivaa
3 dl haaleaa vettä
1/2dl oliiviöljyä
2rkl hunajaa
1 tl karkeaa suolaa
7-8dl jauhoja

Miksaa hiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita se nesteeseen. Lisää öljy ja hunaja ja sekoita. Lisää jauhot hiljalleen sekoittaen ja lopulta vaivaten. Kohota taikinaa kulhossa kaksinkertaiseksi noin 45 minuuttia liinan alla. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen palloon, taputtele niistä 1 1/2 cm paksuisiksi leiviksi ja anna kohota öljytyllä leivinpaperilla pellillä (n. 30minuuttia). Painele peukalolla leipien päälle pieniä koloja (ks kuva) ja valuta niihin runsaasti oliiviöljyä. Itse lisäsin mauksi mukaan yhden ison ohuesti viipaloidun valkosipulin kynnen. Paista noin 10 minuuttia 225 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti