tiistai 14. syyskuuta 2010

Vadelma cupcakes

Olen kokeillut muutamia reseptejä cupcakeihin. Muffineista olen pitänyt aina eikä niissä ole juuri epäonnistumia tapahtunut mutta mukavaa cupcake reseptiä on saanut etsiä hetken ennen kuin tärppäsi-nyt nimittäin! Kuorrutus ei aiheuta makeushalvausta, itse taikina on ihanan makeaa meheää ja sopii hyvin yhteen kuorrutteen kanssa. Miinuksena se, ettei kuorrute jähmettynyt ihan mallikelpoisesti eikä näyttänyt kirjan kuvassa samalta mutta maku kelpasi! Ohje löytyy Pala Kakkua kirjasta ja siitä syntyy 12kpl.



cupcake taikina

100g margariinia
3 1/2 dljauhoja
2 1/2dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1dl maitoa
ripaus suolaa
tujaus sitruunamehua
3dl vadelmia

Kuorrute
rasia philadelphiaa
3dl tomusokeria
1 1/2dl vadelmia

Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi,lisää siihen maito ja sekoita neste vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahtoon.Lisää sitruunan mehu ja vadelmat. Vuoraa muffinivuoka paperisilla vuoilla ja täytä 2/3 joka vuoasta taikinalla.
Paista n. 15min 175 asteessa uunin keskitasolla.Jäähdytä.

Kuorrutetta varten notkeuta tuorejuusto ja sekoita siihen hyvin tomusokeri ja sitten varovasti vadelmat. Kuorruta kuppikakut. Tomusokeria voi lisätä seokseen mikäli rakenne tuntuu liian löysältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti