torstai 2. syyskuuta 2010

Sämpylöitä siemenillä ja porkkanalla

Näihinkin löytyy ohje Pala kakkua kirjasta, tosin ohjetta seurasin vain jauho ja nestemäärän suhteen.

noin 14 sämpylää

1 pussi kuivahiivaa
50g voita
2 rkl hunajaa
3dl kylmää vettä
1 raastettu porkkana
1 dl auringonkukan siemeniä
noin desi seesamin siemeniä
noin desi gogreenin siemenmixiä
vajaa pari desiä kaurahiutaleita
noin 6-7dl jauhoja

Sulata voi ja sekoita siihen hunaja ja kylmä vesi. Lisää joukkoon raastettu porkkana ja siemenet. Sekoita hiiva osaan jauhoista ja sekoita mukaan taikinaan. Lisää jauhoja hiljalleen sekoittaen ja lopulta vaivaten. Taikinasta tulee tahmeaa mutta sen tulee irrota kulhon reunoista kuitenkin. Vaivaa taikinaa hyvin noin 10 minuuttia ja kohota leivinliinan alla noin 45 minuuttia tai kunnes sen koko on tuplaantunut. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leivo taikinasta pötkö ja jaa se 14 sämpylään. Kohota sämpylöitä liinan alla pellillä noin 30-40 minuuttia. Sirottele ylle hieman vettä ja paista noin 10 minuuttia uunin keskiosassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti