torstai 10. marraskuuta 2011

Sipuli-juustopiiras

Voi namiii! Yhdistelin tähän vähän aiempia käyttämiäni reseptejä ja voi kun tuli hyvää. Ostin tosiaan kilon sipuleita toissa viikolla ja tajusin että niitähän voisi sitten käyttää enemmissäkin määrin ettei vaan mene huonoksi.

Sipuli-juustopiiras

pohja

100g voita
1 luomumuna
3 dl vehnäjauhoja
noin 1 rkl kylmää vettä

täyte

noin 6-7 pientä sipulia
1 prk flora kuohua (eli joku muu ruokakerma tai kuohukerma käy kans)
noin 1 tl tinjamia
150g maukasta kermajuustoa (mulla korsholmia, kävi kuin nappi silmään)
4 luomumunaa

Nypi voi ja jauhot yhteen, lisää kananmuna ja vesi. Laita taikina jääkaappiin ja valmista täyte. Kuori sipuli ja halkaise ne, leikkaa ohuiksi siivuiksi.(Laita nyt uuni kuumenemaan 200 asteeseen) Sekoita kulhossa hyvin yhteen munat, kerma ja tinjami, raasta mukaan suurin osa juustosta.
Ota taikina jääkaapista ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä ylle kerros sipulisiivuja, kaada ylle juustokermaseos ja lado päälimmäiseksi vielä loput sipuliviipaleet. Mikäli tuntuu, että sipulia tulisi piirakkaan järjetön keko, laita ylimääräiset pussiin ja pakkaseen, onpahan valmiiksi pilkottua sipulia! Raasta ylle vielä vähän juustoa. Paista noin 30 minuuttia. Maistuu sekä kylmänä että kuumana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti