maanantai 21. marraskuuta 2011

Kasvislasagne

Mmmm, lasagne on yksi lempiruoistani, ihan vaikka vaan siksi että sille on tuhat varianttia!
Palasin lasagnen pariin pitkästä aikaa sunnuntain kunniaksi ja tein taas vähän oman versioni ja tulipa muuten hyvä versio. Tässä on rutkasti proteiinia, rautaa ja kuituja makua unohtamatta. Mulla oli valmiina pakkasessa sipuli siivuja mutta tuoreet käy tietty hyvin ja nokkosen voi korvata halutessaan pinaatilla.  Käytin sitä mitä kaapista löysi, porkkana jäi uupumaan kun oli päässyt loppumaan aiemmin. Näin lasagnea tosin kuuluukin tehdä, yhdistellä kaikkea tosi hyvää ja luoda ihanaa ja lämmintä ja juustoista ruokaa isoon nälkään.

Lasagne kuuluu tehdä rauhassa, hyvällä fiiliksellä ja nauttia vielä rennommin, juuri parhainta siis sunnuntaille kun pitää väistellä vielä ajatusta uhkaavasta maanantaista. Lasagnen laitossa unohtuu stressi ja huoli, valkosipulin huumaava tuoksu viimeistään laittaa keskittymään vaan hetkeen. Ei ihme että lasagne on Karvisen suosikki ja että Frendeissä siitä puhuttiin moneenkin otteseen.

Juuri uunista tulleena

Kasvislasagne

1 prk tomaattimurskaa
noin 1, 5 dl punaisia linssejä
1/2 dl kuivattua nokkosta
2 dl sipulisiivuja
meiramia
pitsamaustetta
1/2 dl parmesanjuustoa raasteena
2 dl emmental juustoraastetta
noin 5 dl kauramaitoa (en mitannut, antaa suuntaa siis vain)
noin 50g voita
1/2 dl jauhoja (noin)
mustapippuria
1 tomaatti
1 valkosipulin kynsi
1/2 prk ruokakermaa
täysjyvä lasagnelevyjä

Ennen uunia! Tiesin jo tässä vaiheessa että tämä on superhyvää


Keitä linssit kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan (eli noin 8 minuuttia). Silppua sipuli siivuiksi ja kuullota sitä  pannulla, lisää linssit sekä valkosipuli. Lisää tomaattimurska. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Laita tyhjään kattilaan voi sulamaan ja lisää jauhot kun voi on lähes kokonaan sulanut, sekoita yhteen ja lisää maitoa kun voijauho-seos on kullankeltaista. Vispaa jauhoseos hyvin maitoon ettei jää paakkuja ja anna kiehahtaa, lisää sitten loppu neste, mustapippuri ja juustot sekä ruokakerma. Anna taas kiehahtaa, sekoittele.

Palaa tomaattikastikkeen pariin, lisää siihen mausteet sekä nokkonen. Kauho sitten tomaattikastiketta vuoan pohjalle ohut kerros ja levitä ylle lasagnelevyjä kerros. Lisää taas tomaattikastiketta ja sitten juustokastiketta, päällystä lasagnelevy kerroksella. Jatka näin, mutta käytä juustokastiketta aina vähän vähemmän kuin tomaattikastiketta sillä viimeiseen kerrokseen tulee vain juustokastiketta.  Kun lasagne on koottu (ylimpien lasagnelevyjen yllä on vain juustokastiketta siis), leikkaa tomaatti siivuiksi ja asettele ne päälimmäisiksi, ripottele ylle vielä juustoraastetta. Paista 30min uunin keskitasolla, sammuna uuni ja anna olla vielä 5min. Nosta pois uunista ja anna levähtää vielä hetki, sitten hyökkää kimppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti