sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Parmesan-pinjansiemenkeksit


Ohje Kaikkien aikojen joulu 2011-lehdestä. Kivan suolaisia pikkukeksejä vaikka glögin tai teen seuraksi. Vaikka tykkäsin mausta, ei tämäkään parmesankeksin ohje ollut ihan täydellinen. Olen tehnyt kerran aiemminkin parmesankeksejä ja silloin niissä oli jotain vikaa kai maussa, nyt rakenteessa. Haluaisin hieman kiinteämpiä keksejä, mutta tavallaan näiden hauras ja hutera rakenne on kanssa miellyttävä, pitää vain syödä varoen. Aika oivallinen tarjottava, vähän erilaista kuin perusmakeat keksit tai tucit.

Parmesankeksit (kaksi pellillistä)

150g voita
2 dl parmesanraastetta
2 2/1 dl jauhoja

päälle
1 kananmuna vatkattuna
1/2 dl parmesanraastetta
pinjansiemeniä

Nypi yhteen huoneenlämpöinen voi, juusto ja jauhot. Muokkaa taikina kahdeksi pitkulaksi pötköksi, kiepauta elmukelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 30min. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa taikinapötköistä noin 1/2 cm paksuisia viipaleita ja asettele ne leivinpaperille uunipellin päälle. Voitele munalla, ripottele ylle juustoa ja pinjansiemeniä. Paista noin 5-7minuuttia, kannattaa olla tarkkana ja kurkkia paljon, itsellä eka pelti meni aivan yli kun paistoin 10 min (eli lehden antaman ajan verran).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti