tiistai 8. marraskuuta 2011

Cassata eli kasaa oma jäätelökakkusi

Cassatan vois hyvin koristella samoilla aineksilla kuin mitä on sisälläkin  mutta enpä jaksanut hienostella.

Selatessani inspis-kansiotani, törmäsin tälläise herkun ohjeeseen ja päätinkin sitten samalta istumalta, että viikonlopuksi tulis tehdä moista. Tykkään jäätelökakuista ihan hirmuna joten tää oli kiva tehdä ja bonuksena tämä on vielä paljon terveellisempää kuin kaupan jäätelökakut. Ensinnäkin mukana on terveellisiä hedelmiä, marjoja ja pähkinöitä eikä mitään hulluja lisäaineita (jos jäätelön ostaa ihan kermajäätelönä ei siinäkään ole hulluna mitään extroja) tai väriaineita.
Ahh, sisävalaistus ja ei salamaa, mikä aurinkoisuus!

Cassata

1 l vaniljajäätelöä
1 dl cashew-pähkinöitä
5 pehmeää, kuivattua aprikoosia
vajaa 1 dl kuivattuja (pehmeitä) karpaloita
8 piparia
1 rkl sitruunamehua

Vuoraa leipävuoka/muovinen jäätelöastia/tms suorakaide vuoka joka kestää pakastusta isolla palalla elmukelmua niin, että yli reunojen jää paljon kelmua.
Leikkaa aprikoosit pikkupaloiksi, hienonna pähkinät pieneksi rouheeksi ja pilko karpaloita pienemmiksi. Murusta piparit pieneksi muruksi ja sekoita kaikki yhteen kulhossa, lisää sitruunanmehu.
Leikkaa jäätelöstä ohuita (puol senttiä noin) viipaleita ja asettele ne vuoan pohjalle, tiivistä saumat esim lusikalla taputtelemalla. Lusikoi päälle 1/3 hedelmä-keksi täytteestä ja lado päälle taas kerros jäätelösiivuja tasaiseksi kerrokseksi. Lusikoi nyt ylle puolet jäljellä olevasta täytteestä, lisää jäätelökerros ja sitten loput täytteestä. Päällystä jäätelöllä ja tiivistä reunat. Vedä yli reunojen jääneet elmukelmuosiot tiukasti jäätelökerroksen ylle ja varmista, että kelmu peittää koko jäätelön. Paina kädellä jätskikakkua tiiviimäksi ja laita pakkaseen min. 3-4 tunniksi, tarjoile sellaisenaan tai esim suklaakastikkeen kera.  Mikäli teet cassatan muoviseen jäätelörasiaan, voit laittaa rasian kannenkin kiinni, jolloin cassata tiivistyy hyvin. Voila!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti