sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Pähkinäsuklaata

Yrittänyttä ei kai laiteta..


Kokeilin siis pähkinäsuklaatankojen tekoa, tankoja ei tullut mutta palasia kylläkin. En omista pientä peltiä tai suorakaiteen muotoista vuokaa, joten paahdoin pähkinät ja sokeriseoksen pellillä, käyttäen muottina irtopohjavuoan "kehystä". Sokerimassaa valui kehikon ulkopuolelle ja ympyrä oli ehkä hieman liian pieni, mutta tulipa koettua! Hyväähän tää on, kaipaa vaan imagonkohotusta..Ohje on Kotivinkin jouluherkut lehdestä. Käytin ainakin cashew-, macadamian-, pekaani-, ja saksanpähkinöitä.

Pähkinäsuklaa

100g margariinia
4 1/2 dl ruokosokeria
1/2 dl hunajaa
8 dl pähkinöitä
150g suklaata (100 tummaa, 50 maitosuklaata)

Sulata kattilassa voi, sokeri ja hunaja yhteen, sekoita ja anna jäähtyä pari minuuttia. Sekoita pähkinät ja sokeriseos kulhossa, kaada pellille (20 x 30 cm mieluiten hei) tai vuokaan, paahda 200 asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia tai kunnes pähkinät ovat ruskettuneita. Jäähdytä ja kiepauta levy ympäri jotta sileä pinta jää päälle. Sulata suklaa mikrossa, levitä levyn ylle ja anna jähmettyä muutama tunti kylmässä. Leikaka tangoiksi (tai murskaa brutaalisti kuten minä) ja napostele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti