keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Makoisat Daimsuklaa-muffinit


Mulle tulee joskus sellaisia päähänpinttymiä erilaisten ruokien tai leivonnaisten suhteen. Alkuviikon päähänpinttymä olivat muffinit joten nappasin eilen kaupassa levyn maraboun daimrae-suklaata sekä kennon luomumunia. Nämä kelpaavat supervarmasti lapsille ja aikuisille, kuka ei tykkäis daimsuklaa-sattumista muffineissa? Koska käytin maraboun daimsuklaata, on muffineissa kunnolla sekä suklaan että daimin makua, pelkkää daimia käyttämällä ei suklaanmakua tule niin paljoa ja palat ovat raksuvampia.

Ohjeen taikinalle löysin Kotilieden parhaat leivonnaiset kirjasta ja se oli menoa sitten. Olivat kyllä parhaimpia muffineita aikoihin, ihana rakenne, juuri sopiva määrä taikinaa ja hyvä makeusaste. Olen puolittanut ohjeen alkuperäisestä ja tästä syntyy yksi muffinipellillinen täsmälleen. Näitä leipoo helposti arki-iltana, valmistamiseen kun ei mene paljoa aikaa.

Daimsuklaamuffinit

125g margariinia
1 1/4 dl sokeria
2 kananmunaa
1/2 dl kauramaitoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 levyä maraboun daimrae-suklaata

Paloittele suklaa ja rouhi se sitten pieneksi, kuitenkin jättäen ihan kunnon sattumia mukaan. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Vatkaa sitten huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten sekä maito. Sekoita sitten mukaan kuivat aineet ja varmista että taikina on tasaisesti sekoitettu, ei jauhopaakkuja! Lisää sitten mukaan rouhittu suklaa, sekoita ja lusikoi taikina muffinipeltiin, muffinivuokien sisään. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, kannattaa tarkastella välillä että mikä on omalle uunille paras.

Näiden muffinien jälkeen on tullut fiksaatioita erilaisista keitoista joten viimeistään huomenna surauttelen vähän kasvissosekeittoa, käyttäen kerrankin jotain muutakin kuin porkkanaa ja perunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti