lauantai 12. marraskuuta 2011

Bataatti-kikhernevuokaa



Aina yhtä luotettava Chocohili esitteli vähän aikaa sitten tämmöisen Bataatti-kikherne vuoan ja kun törmäsin siihen, kirjoitin heti kauppalappuun bataatin, purjon ja kerman. Ja kuten aina ennenkin, Chocochilin ruokamieltymykset kohtasivat omani, ihan taivaallista! Bataatti ei ole yhtään liian makeaa kun sen keitinvedenkin maustaa suolalla ja kikherneiden liitto on täydellinen. Ehdottoman hyvä värimaailmakin, sopii synkkiin syksytalven päiviin. Tein vähän oman (ehkä halvemman ja pienemmän) versioni, joten tässä vielä mukautettu ohje;

Bataatti-kikhernevuoka (inspired by Chocochili)

1 ison iso bataatti (vähintään 600g)
1 porkkana
10cm purjoa
1 tlk kikherneitä
1 valkosipulin kynsi
1 prk vegekermaa
1/2 dl kauramaitoa
3 rkl tomaattipyrettä
currymaustetta
paprikamaustetta
tinjamia
suolaa
korppujauhoja
oliiviöljyä
2 rkl margariinia
vettä

Kuori ja pilko bataatti, keitä pehmeäksi vähässä vedessä suolan kanssa. Soseuta kauramaidon ja hippusen suolan ja margariinin kanssa esim survimella tai vaikka puuhaarukalla.
Pilko porkkana ohuiksi siivuiksi, samoin purjo ja hienonna valkosipulinkynsi. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja mausta se currylla, paprikamausteella ja tinjamilla. Kun öljy on lämmennyt, lisää porkkanasiivut ja loraus vettä. Anna hautua kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja vesi on haihtunut. Lisää sitten valutetut ja huuhdeltut kikherneet, purjo ja valkosipuli sekä kerma ja hieman vettä. Anna porista kunnes nestettä on vähän haihtunut. Kaada kikherneseos vuoan pohjalle ja levitä ylle bataattisurvos. Ripottele ylle korppujauhoja ja paista uunissa 200 asteessa kunnes pinta saa hieman väriä (tai reunat kuplii villisti).  Anna levätä (jos maltat) hetki ja herkuttele!

Mulle on tullut näiden koleiden päivien myötä hirmuinen into leipoa ja kokata kaikkea uutta (mm parmesaankikeksejä tänään, niistä ehkä myöhemmin lisää)  joten into blogatakin saataa nyt vähän lisääntyä taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti