keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Paistettuja kasviksia+ tofua


Tämän loihti vieraileva kokki ja toimin itse vain vähän apuna, ja hyvää oli sekä erittäin täyttävää ja terveellistä!Rakastan currya. Ohje on vegaanin keittokirjasta, sillä tässä taloudessa vietetään nyt suhteellisen vegaanista viikkoa ainakin pääruokien suhteen. Tofu kannattaa ostaa ns. kovana eikä pehmeänä versiona, mutta kyllä se pehmeäkin nyt toimi kun kaupasta ei muuta tällä kertaa irronnut.

keräkaali(puolikas tai vähemmän)
2 paprikaa
250g tofua
2 sipulia
1 tlk papuja (ruskeita valmiiksi keitettyjä)
mustapippuria
currya
yrttisuolaa
soijakastiketta
öljyä

Hienonna sipuli, suikaloi paprika ja keräkaali. Kuutioi tofu ja tarpeen mukaan anna sen levätä paperin päällä jotta liika neste imeytyy pois. Paista tofupaloja kuumalla pannulla öljyssä ja lisää mausteet. Mausteita saa laittaa ihan reilusti koska tofu vetää ne sisäänsä kuin sieni. Valuta pavut ja huuhtele ne. Kun tofupalat ovat ympäriinsä hieman ruskettuneina ja pinta on siis paahtunut, nosta ne pois hetkeksi odottelemaan vaikka leikkuulaudalle. Kaada kasvikset kuumaan wokkipannuun ja kääntele nopeasti ympäriinsä jotta vihannekset vain nopsasti paistuvat ja lämpenevät mutta pysyvät yhä rapeina. Lisää pavut ja tofut, tarjoile heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti