torstai 16. joulukuuta 2010

Välimeren kasviksia taikinakupissa

No ei tullut taikinakuppia koska pihistelin filotaikinan ostamisessa, mutta lehtitaikinasta syntyi silti peti kasviksille ja maku oli nappi osuma. Mietin ruokaa laittaessa että tästä ei nyt kyllä tule mitään, mutta tulihan siitä kunnon ruoka ja hyvääkin oli! Kasviksia voi vaihdella ja alkuperä ohjeen (kotivinkin jouluherkut) mukaan sekaan laitetaan myös sieniä ja aurinkokuivattuja tomaatteja, jotka käyvät varmasti hyvin joukkoon.Itse laitoin sitä mitä jääkaapissa oli ja mitä olin sattunut ostamaan.


Jos käytät filotaikinaa, ota sitä sen verran että se kattaa irtopohjavuoan pohjan ja reunat. Voitele taikina levyt maidolla ja munalla jotteivat ne kuivu ja asettele ristiin ja lomittain vuoalle. Tue reunat foliolla jotta kuppi ei romahda uunissa. Paista 175 asteessa noin vartti. Lehtitaikinaa tarvitsee noin 3 levyä ja ne kattavat irtopohjavuoan pohjan ja hieman reunoja kun levyjä venyttää ja kaulii isommiksi. Paistoaika hitusen pidempi ja tuloksena on peti eikä kuppi.

Välimeren kasvikset (noin kolmelle, vihanneksia lisäämällä syntyy isommalle porukalle)

1/2 kesäkurpitsa
1 paprika
1 sipuli
1 punasipuli
3 tomaattia

marinadi kasviksille

1/2 dl vettä
n. 1 dl öljyä
ripaus suolaa
1/2 tl sokeria
pari rkl sitruunamehua
mustapippuria

vuohenjuustotahna pedille

prk pehmeää vuohenjuustoa (n. 150g)
1 rkl sinappia
1 1/2rkl juoksevaa hunajaa
mustapippuria ripaus

Nosta taikina (filo tai lehtitaikina) lämpenemään esim leikkuulaudalle lieden päälle, uunista hehkuva lämpö nopeuttaa sulamista.
Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi, laita uunivuokaan/pellille ja lisää mukaan hieman öljyä. Paahda kasviksia,(mutta vain osa tomaateista) uunissa 225 asteessa ylätasolla noin 20 minuuttia.

Valmista tällä välin marinadi ja sekoita siihen loput tomaatit ja sitten uunista tulleet kasvikset. Anna marinoitua tunnista kahteen tai kiireen ollessa noin puolituntiakin riittää antamaan kasviksille kivasti makua.

Kasvisten marinoituessa taiteile taikinakuppi (kts ohjeet yllä) ja paista se ja anna jäähtyä hetki. Valmista vuohenjuustotahna sekoittamalla vuohenjuustoon muut tahnan aineet. Levitä tahna paistetun taikina(kupin)levyn päälle ja kasaa ylle marinoidut kasvikset (valuta marinadi pois ennen tätä). Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti