perjantai 17. joulukuuta 2010

Pähkinäsuklaata

Ihan simppeleistä jutuista saa joulunodotus- aikaan kivoja pikku herkkuja, joiden syöminen ei aiheuta tunnontuskia epäterveellisyyden takia. Nämä passaa varsinkin aikuisväelle,sillä eivät ole hirveän makeita.  Tässä taloudessa lojuu aina ylijäämä pusseja punnitse-ja säästä ostosreissuilta, ja pussien pohjalta aina kourallinen erilaisia pähkinöitä. Päätin hyödyntää syömättä jääneet pähkinät ja hain kaupasta pari suklaalevyä. 80% tumma suklaa sulaa unelman tavoin, pandan valkoinen suklaa teki klassiset ja ylikuumeni vaikka koitin olla varovainen joten se siitä valkosuklaan suuremmasta käytöstä vaikka makukombo olisi ollut täydellinen sen avulla.

Pähkinäsuklaa palat

1 levy hyvä laatuista tummaa suklaata
1 levy valkosuklaata
reilu kourallinen erilaisia pähkinöitä/kuivattuja hedelmiä

Sulata suklaat erikseen vesihauteessa varovaisesti. Vuoraa iso lautanen leivinpaperilla/voipaperilla ja levitä suklaa sen ylle levyksi, esim pursottimen avulla tai hiljaa kulhosta valuttaen jotta levystä tulee tasainen. Asettele pähkinöitä pareiksi ja ryhmiksi ja yksittäin suklaan päälle tasaisesti. Kauho onnistuneesti sulatettu valkosuklaa pursottimeen (tee vaikka leivinpaperi kolmiosta) ja pursota ohutta nauhaa levyn läpi kiemurrellen. Jäähdytä vaikka parvekkeella kunnes suklaa on kovettunut, nauti glögin kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti