tiistai 14. joulukuuta 2010

Paahdettu, mausteinen kukkakaalikeitto

Olen innostunut keitoista ihan vasta nyt muutamien kuukausien sisällä, ja eilen sain tehtyä jopa moista itse. Erityisesti soseutetut keitot kiinnostavat, joten kun Trendissä oli ohje kukkakaalikeittoon, nappasin sen muistiin ja nyt tuli tehtyä. Keittelyn aikana tuoksu oli huumaava curryn ja kukkakaalin paahtamisen takia eikä makukaan jäänyt huonommaksi.
Kuva ei ehkä ole parhaimistoa, mutta hei se on keittoa!


Paahdettu kukkakaalikeitto kahdelle.

1 kukkakaali (noin 500g)
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 kasvisliemikuutio
5dl vettä
1 1/2 tl currya
mustapippuria
suolaa
1 rkl rypsiöljyä

Revi kukkakaali paloiksi ja laita se paistonkestävään astiaan, ripota ylle mustapippuria ja suolaa sekä 1 rkl rypsiöljyä, paada 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä pannulla pari minuuttia, lisää curry ja kuullota minuutti lisää. Murenna mukaan kasvisliemikuutio ja lisää vesi sekä kukkakaalit. Anna kiehahtaa ja porista sitten kannen alla kunnes kukkakaali on täysin pehmeää (ehkä joku vartti, riippuu palojen koosta). Nosta keitto pois liedeltä, soseuta sauvasekoittimella hyvin ja lisää vettä mikäli vettä on haihtunut liikaa keittämisen aikana ja seos muistuttaa lähinnä tahnaa.

Nauti kuumana leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti