2 1/2 dl jauhoja
100g margariinia
3rkl vettä
ripaus suolaa
6 salotti sipulia
3rkl voita
150g maukasta juustoraastetta
1 prk ranskan kermaa
3 kananmunaa
2dl ruokakermaa
2tl tinjamia
mustapippuria
Nypi voi ja jauhot yhteen, lisää kylmä vesi ja muotoile taikinasta yhtenäinen. Anna olla jääkaapissa noin puolituntia kun valmistat täytteen.
Leikkaa sipuleista siivuja(puolikuun muotoisia) ja kuullota ne pehmeiksi voissa pannulla miedolla lämmöllä. Yhdistä kulhossa kerma, ranskankerma, munat ja juustoraaste sekä mausteet.
Painele taikina irtopohja vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200 asteessa. Yhdistä tällävälin sipulit ja juustoseos. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja paista piirakkaa noin 25 minuuttia 175 asteessa. Itsellä ei tämä ohjeen mukainen aika riittänyt luomaan rusketusta piiraan päälle, joten 25 minuutin jälkeen lisäsin lämmön takaisin 200 asteeseen ja paistoin vielä 10 minuuttia. Piiras ei kärsinyt lisäajasta ollenkaan vaan sai vain kaivatun värin pintaansa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti