tiistai 21. joulukuuta 2010

Juustoinen sipulipiiras

Sipulit ovat sangen ali-arvostettua kasvikuntaa sekä minun että Jamie Oliverin mielestä. Resepti ei liity Jamieen mitenkään, mutta herran Perhejoulu ohjelma on ollut tiukasti katselun alla että sutkautukset jäävät mieleen. Tein viikonloppuna ruuaksi sipulipiirakkaa, tällä kertaa salotti sipuleista ja täytte pursuaa kunnolla juustoa, siinä ei kannata pihistellä. Yllätykseksi piirakka oli melkein parempaa seuraavana päivänä mikrossa lämmitettynä kun oli saanut kunnolla vetäytyä.

Tämän tekemiseen tarvitaan se irtopohja vuoka, koska piiraasta tulee melko korkea. Jos ei irtopohjavuokaa ole, korkeareunainen lasivuoka varmaan passaa tiukan paikan tullen myös.

2 1/2 dl jauhoja
100g margariinia
3rkl vettä
ripaus suolaa

6 salotti sipulia
3rkl voita
150g maukasta juustoraastetta
1 prk ranskan kermaa
3 kananmunaa
2dl ruokakermaa
2tl tinjamia
mustapippuria


Nypi voi ja jauhot yhteen, lisää kylmä vesi ja muotoile taikinasta yhtenäinen. Anna olla jääkaapissa noin puolituntia kun valmistat täytteen.

Leikkaa sipuleista siivuja(puolikuun muotoisia) ja kuullota ne pehmeiksi voissa pannulla miedolla lämmöllä.  Yhdistä kulhossa kerma, ranskankerma, munat ja juustoraaste sekä mausteet.
Painele taikina irtopohja vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200 asteessa. Yhdistä tällävälin sipulit ja juustoseos. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja paista piirakkaa noin 25 minuuttia 175 asteessa. Itsellä ei tämä ohjeen mukainen aika riittänyt luomaan rusketusta piiraan päälle, joten 25 minuutin jälkeen lisäsin lämmön takaisin 200 asteeseen ja paistoin vielä 10 minuuttia. Piiras ei kärsinyt lisäajasta ollenkaan vaan sai vain kaivatun värin pintaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti