maanantai 20. joulukuuta 2010

Jouluinen maustekakku

Teki mieli jotain hyvinkin perinteistä ja koska silikoninen kakkuvuokani ei ole hirveästi päässyt käyttöön, oli Passion for Food kirjasta löytynyttä enkeli maustekakun ohjetta pakko testata. Ohjeessa oli alunperin tuorejuusto-tomusokeri kuorrute mutta jätin moisen hifistelyn suosiolla toiseen kertaan, perinteinen kuivakakku kun ei muuta kaipaa kuin hitusen tomusokeria ylleen (joka kuvassa on nätisti kasoina kun nopeasti vaan heitin..) mutta kuva sentään kertoo kakun oikean värin.

Maustekakku

4dl fariinisokeria
200g voita, huoneenlämpöistä!
4 kananmunaa
3 dl jauhoja
1tl ruokasoodaa
2tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
6 rkl kermaviiliä
suolaa ripaus
1/2 tl inkivääriä
ripaus maustepippuria
1 tl kanelia
vaniljasokeria maun mukaan
 3 rkl mehua (tai perinteisemmin konjakkia jos kaapissa sattuu olemaan)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita yhteen kuivat aineet ja lisää ne voisokeri-vaahtoon hyvin sekoittaen. Lisää sitten kerma ja kermaviili, sekoita hyvin. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 185 asteessa noin 55 minuuttia tai kunnes tikulla koettaessa taikina ei tartu tikkuun.

Kuten yleensä, kakku säilyy hyvin päiviä jääkaapissa mutta sen vois myös pakastaa. Jos nyt tekee, säilyy hyvin jouluun asti.

1 kommentti: