perjantai 30. huhtikuuta 2010

Hauskaa vappua!



Vappumunkkirinkilät
2 1/2 dl maitoa(tai osa maitoa+ vettä)
1 dl sokeria
100g pehmeää voita
7-8 dl jauhoja (ohjeen mukaan, itse sanoisin 9-10dl)
2tl kanelia
1 kananmuna
ripaus suolaa
25g tuore hiivaa

öljyä paistamiseen pullollinen
sokeria kuorrutukseen

Liota hiiva lämpimään nesteeseen, lisää sokeri, suola ja kananmuna. Sekoita ja lisää hiljalleen jauhoja. Jauhojen lisäilyn keskellä lisää mukaan pehmeä voi ja alusta loput jauhot joukkoon.
Kohota 1/2 h lämpimässä. Vaivaa ilma pois taikinasta (jos tosi tahmeaa vielä, lisää jauhoja. Ohjeen mukainen jauhomäärä tuotti ainakin itsellä todella tahmean taikinan) Muotoile taikinasta pieniä pullia ja kohota vielä noin puoli tuntia liinan alla.
Kuumenna tässä välissä öljy 180 asteiseksi eli paahtoleivän palan tulis pompata ruskettumaan pintaan samantien kun öljy on valmis.
Tee pullasta rinkeli muodostamalla keskelle reikä ja heiluttamalla sormen ympäri jotta reikä kasvaa. Laita rinkeli samantien öljyyn. Paista kunnes pinnan alla oleva puoli on ruskea, käännä ja odota kunnes toinenkin puoli saa väriä (tämä kestää lyhyemmän aikaa kuin ensimmäinen puoli). Nosta munkki lautaselle leivinpaperin päälle.

Sokeroi lämpimät munkit pyörittämällä niitä kulhossa jossa on sokeria (plus vaniljasokeri antaa kivan maun). Nauti siman kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti