torstai 22. huhtikuuta 2010

lisää puputyttöilyä ja maapähkinävoita

En ollut koskaan maistanut maapähkinävoita suoraan purkista, en ennen viime viikkoa. Olin kytkenyt sen ajatuksissani aina suklaan sekaan, hieman makeaksi seokseksi. Mitä vielä! Tajuntaan räjähti että sehän on pähkinästä ja täten suolaista. Hieman epäilytti, amerikkalaiset on monessa väärässä, mutta koska olin purkkiin tuhlannut rahaa olihan sitä pakko käyttää. Puputyttö&vohvelisankari kirjasta nappasin Suklaa-maapähkinä pikkukakkusten (cup cakes) ohjeen ja illalla sitten oli koetuksen aika.Jättelin esanssit ja etikat pois kun niitä ei hyllyssä ollut itsellä enkä tilkan takia sitten vaivautunut ostamaan eli resepti on taas hieman muunneltu.

Suklaa-maapähkinävoipikkukakkuset
Taikina:

1 dl kaakaojauhetta (ehtaa)
1 dl vaaleaa siirappia
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,25tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
2,5dl soijamaitoa
1 dl sokeria

Kuorrute

 60g maapähkinävoita
100g margariinia (vegaanista)
2 rkl kaakaojauhetta (esim dumble tms, ei ehtaa)
3 dl tomusokeria
n. 1-2 rkl maitoa(soija/kaura)
1 rkl siirappia

Sekoita kuivat yhteen ja jätä odottelemaan. Vuoraa muffinipelti paperivuuilla ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Miksaa siirappi,maito,öljy ja sokeri kunnes seos hieman vaahtoaa. Miksaa mukaan kuivat aineet ja sekoita kunnes seos on tasaista. Kauho vuokiin noin 2/3 asti. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes kakkuset ovat sisältäkin kypsiä.

Valmista kuorrute kun odottelet kakkusten jäähtymistä. Notkeuta voi sähkövatkaimella ja lisää maapähkinä voi sekä siirappi. Vatkaa mukaan kaakaojauhe ja tomusokeri (varo pöllyämistä). Seos on nyt aika jämäkkää joten lisää nestettä kunnes seos on mukavan notkeaa. Pursota jäähtyneiden kakkusten päälle ja nauti!

Olen kiintynyt makkarapastaan (soijanakeista) joten siitä lisää lähipäivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti