lauantai 17. huhtikuuta 2010

tuorejuustoinen kasvispiiras



Tein ruuaksi kasvispiirakkaa kun kaipasin jotain tuttua mutta uutta, helppoa mutta herkullista ja terveellistä. Tämä valmistuu nopeasti ja pohjasta tulee ihanan pehmeää pohjasta ja mukavan rapeaa reunoilta. Täytteen ohjeen sovelsin itse ja  "sidonta-aine" rakentui paprika-sipuli tuorejuuston varaan. Tähän piiraaseen ei tarvitse ostaa oikeastaan muuta kuin se tuorejuusto jos jääkaappi on muuten suht hyvin varustettu ja löytyy joitain vihanneksia. Punasipulia tässä on kyllä pakko olla mutta muita vihanneksia voi vaihdella mielensä ja kaapin sisällän mukaan.

Pohja

100g margariinia
3 dl jauhoja
2 rkl kylmää vettä
1 kananmuna

Täyte

puolikas paprika kuutioituna
1 porkkana leikattuna suikaleiksi ja sitten ohuiksi pieniksi paloiksi
2/3 iso punasipuli puolikkaina renkaina

1 rasia paprika-sipuli tuorejuustoa (esim rainbow)
2 kananmunaa
loraus maitoa/ruokakermaa/kauramaitoa tms (eli vajaa desi)
hippusellinen mustapippuria

Nypi voi ja jauhot yhteen, lisää sitten nopeasti sekoittaen vesi ja kananmuna. Vaivaa taikina yhtenäiseksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin kun valmistat täytteen. Pilko vihannekset ohjeen mukaan ja sekoita ne yhteen, ripottele pohjan päälle tasaisesti. Sekoita tuorejuusto ja maito yhteen tasaiseksi seokseksi. Lisää sitten kananmunat ja hieman mustapippuria. Kaada seos piiraan ylle niin että se levittyy tasaisesti kaikkialle.
Paista piirasta 225 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes täyte on tiivistä ja reunat rusehtavia. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti