torstai 29. huhtikuuta 2010

Tippaleipiä, tottakai!


Kaupassa ne maksaa suunnattomasti ottaen huomioon aineiden kokonaishinnan. Omassa reseptivihossa ollut ohje tuntui kiemuraiselta joten soitto kotiin ja lapsuudesta tuttu ohje käyttöön. Olin ensimmäistä kertaa tippaleipä puuhissa mutta yllätyksekseni onnistuin vallan hyvin.

Tippaleivät

3 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 1/2dl maitoa
3dl jauhoja
ripaus suolaa
1 tl vanilja sokeria

paistamiseen esim. rypsiöljyä.

Ylle tomusokeria.


Sekoita kananmunien rakenne rikki, lisää sokeri ja suola, vispaa yhteen.
Lisää maito ja jauhot.
Sekoita taikina sileäksi ja anna turvota noin puoli tuntia.

Valitse teräskattila, pienehkökin käy kunhan syvyyttä löytyy ja täytä noin 4-5cm öljyllä.
Kuumenne öljyä kunnes leivän pala pomppaa pintaan ja porisee ja ruskistuu nopsaan.
Taiteile esim. leivinpaperista suppilo pienellä kärjellä ja pursota taikinaa nopeana nauhana pyöritellen öljyyn. Varo ettei rakennelma hajoa! Apuna voi käyttää kauhaa tai säilyketölkkiä pohjattomana jonka keskelle taikinan ohjaa. Odota kunnes taikina ruskistuu toiselta puolelta ja käännä. Homma on suht nopsasti ohi kunhan öljy on oikean lämpöistä. Laske valmistunut tippaleipä lautaselle joka on vuorattu esim. talouspaperilla joka imee extra öljyt pois.

Siftaa tomusokeria kauttaaltaan tippaleipien ylle ja nauti, heti! Meillä katosi satsi aika ripeästi joten maku oli kohdillaan.

Öljyn käryä kannattaa hälventää (mikäli ei ole toimivaa liesituuletinta) viemällä kattila ulos jäähtymään ja päästämällä viilenevää kevät ilmaa sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti