perjantai 23. huhtikuuta 2010

makkarapastaa varmaan vartissa

Taannoin maku-lehdessä oli arkiruokaa ja paljon. Kiinnitin huomiota supersimppeliin makkarapata ohjeeseen ja päätin laittaa sen koetukseen vaihtamalla lihanakit soijanakkeihin ja pitämällä ohjeen muuten samana. Tämä on varmasti perheille pelastus ja opiskelijallekin kiva helpotus stressipäiviin. Mikäli liha kuuluu arkirutiineihin, tulee tästä lisäksi superhalpaa, soijanakit maksaa sitten hieman enemmän. Tofunakeista en perusta vaan tartun siihen suht hintavaan grönasakerin pakettiin josta tosin tulee parit ruuat jos ei koko pakkausta käytä kerralla.

Makkarapata

pastaa (esim kierre tai simpukka, täysjyvä) noin 400g (tai nälän/syöjien mukaan)
n. 4 nakkia (tai enemmän jos tykkää tai syöjiä yli 3)
noin 1 sipuli hienonnettuna
1 prk maustettua tomaattimurskaa
mustapippuria
suolaa

Laita pasta kypsymään veteen ja ruskista sipulisilppu ja nakkipalat pannulla.
Lisää nakkien sekaan tomaattimurska ja mausteet ja annan kiehahtaa hyvin.
Kun pasta on kypsää, sekoita se nakki-tomaattimurskan sekaan hyvin ja anna porista hetki.
Valmista!

Kuvaan asti ei ruoka kerennyt edes toisena päivinä jolloin mukaan kippailtiin salaattijuustokuutioita häivyttämään uudelleen lämmitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti