lauantai 15. lokakuuta 2011

Supersuklainen kardemumma-kahvimutakakku

Tähän tulee nyt sit 600g suklaata että kyseessä on tosiaankin pimeään aikaan sopiva kakku. Tuhti maku ja täyteläisyys on aika voittajayhdistelmä. Koin vähän vaikeuksia tätä leipoessa tosin; kakun leikkaaminen kahtia ja päällilevyn siirto alustalle päätyi siiten että levyt hajosi aika mallikkaasti. Kannattaa olla siis varovainen, omistaa jokin iso lasta ja olla tosi nopea. Koska kyseessä on vähänniinku mutakakku, ei kypsän taikinan rakenne ole todellakaan mitenkään hirveän jämäkkää.

Suosin ehdottomasti puuhaarukkaa suklaan sulatuksessa, muovilla on huono karma tässä hommassa
 Suklaan sulatuksessa kannattaa käyttää kattilaa, jonka pinnoite ei ole kulunut, suklaa lämpenee siten myös tasaisemmin. Levyn lämpö maksimissaan nelosella.
rainforest alliancen merkistä plussaa maraboulle, ehdottoman hyvä hinta-laatu suhde
kermana toimii tämä, ei mitään kevytversiota!

Kahvin tulee antaa ihan oikeasti haihtua, ei siis kantta päälle.

toiminnallinen kuva, katsetta ei nosteta suklaasta kun sitä sulatetaan!

 Myös kuorrutteen kanssa on omat jipponsa, se muuttuu tosi helposti "palaneeksi" tai liian jähmeäksi, kiilto häviää salamana, joten sitäkin kannattaa vahdata silmä kovana. Itsellä kuorrutteen rakenne oli perfect, mutta kun sen antoi ohjeen mukaan vähän jäähtyä, haihtui kiilto muille maille. Lisäksi kuorrutetta sietäisi olla ehkä vähän lisää; kakkutaikina lähtee sen mukaan helposti.

 Mutta, all in all, tää on vaivan arvoinen eikä ole edes hankala tehdä kunhan ei pelkää suklaan sulattamista. On hyvä käyttää ainakin vähän korkeampilaatuista suklaata mukana, tulee parempi maku ja rakenne.
Valmista! suklaamöykyltä se näyttää kyllä lähinnä mutta suklaakakku se on!

herkku yksittäispala, kosteus ja kiiltokin läsnä!
Kun kakku sitten pitää säilyttää yön yli, tulee se laittaa tietty jääkaappiin. Koska kakku on kuitenkin lähes tehty suklaasta, kannattaa se nostaa ennen seuraavaa tarjoilua hyvissä ajoin pöytään, jossa se kerkee vähän pehmetä. Suklaahan kovettuu kylmässä aika malliikaasti. Mutta ei se ole niin nuukaa, tää on viileänä suklaakimpaleenakin hyvää.


Ohje avotakasta

2 tl rouhittua kardemummaa
2 dl vahvaa kahvia
200g tummaa suklaata ( esim 100g taloussuklaata, 100g yli 80% tummaa suklaata)
200g voita
3 kananmunaa
3/4 dl ranskankermaa
4 1/2 dl sokeria
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
3/4 dl kaakaojauhetta (esim orgaanista tai sit sitä leivontaan tarkoitettua)

Kuorrute

400g tummaa suklaata (esim 300g taloussuklaata, 100g yli 80% tummaa suklaata)
100g voita
1 rkl vaaleaasiirappia (tai esim vaahterasiirappia jos vaalea on päässyt loppumaan)

Voitele tarvittaessa irtopohjavuoka (noin 24 cm halkaisija). Keitä vahvaa kahvia ja keitä sitä sitten kattilassa kardemumman kera noin 10 minuuttia tai kunnes kahvia on jäljellä noin  1 1/4 dl. Sulata suklaa ja voi varovasti yhteen kattilassa ja sekoita joukkoon sitten kardemummakahvi.

Vatkaa munat, kerma ja sokeri yhteen. Sekoita suklaaseokseen. Siivilöi mukaan vielä jauhot, sooda ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Tasoita pinta ja kypsennä uunin alatasolla ritilällä 1h 10 min. Anna jäähtyä hiukan ja kumoa ritilälle jäähtymään.

Valmista kuorrute sulattamalla suklaata varovasti kattilassa ja lisää siihen voi ynnä siirappi. Anna jäähtyä hieman kunnes kuorrute on sopivan jämäkkää levitettäväksi.

Halkaise kakku kahteen osaan ja levitä väliin pieni osa kuorrutteesta. Päällystä kakku lopulla kuorruteella, anna jähmettyä ihan vähän ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti