sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Kasvispiiras vikkelään

Ihan itse, alusta loppuun! Tästä tuli tosi hyvää, kaikki maut käy yhteen ja rakennekin on kiva. Musta tulee kokoajan yhä onnistuneempi näissä kokeiluissa, harvoin menee ihan metsään enää vaikka tekis ilman mitään ohjetta.  Pohja ehkä vähän kehityksen alla vielä mutta mikäli muistais voidella sen piirasvuoan, ei taikina varmaankaan tarttuis siihen. Helppoa, täyttävää ja täten tosi sopivaa just sunnuntaille, sellasta konstailematonta ruokaa. Piiras on toisaalta myös tosi luksusta, koska se on tosi kaukana perunoista ja kastikkeista.
Taustalla näkyy iki-ihana muumikattila, siinä keittyy parhaat jutut!

Pohja

noin 100g margariinia
1 raastettu porkkana
1 kananmuna
1/2 dl kylmää vettä
pizzamaustetta
1 dl grahamjauhoja
1 dl kokojyväjauhoja
reilu 1 dl vehnäjauhoja

Täyte

1 tomaatti
1 sipuli
pakasteparsakaalia
noin puol pkt salaattijuustoa (apetinaa)
1 prk ruokakermaa
2 kananmunaa
meiramia
mustapippuria
pizzamaustetta

Voitele piirasvuoka, kuumenna uuni 225 asteeseen.  Nypi jauhot voihin, lisää vesi, muna ja mausteet, sekoita hyvin ja taputtele piirakkavuoan pohjalle. Keitä täytettä varten pakaste parsakaalia (esim 8-10 kpl, koosta riippuen)  ja leikkaa siivuiksi sipuli ja tomaatti. Asettele sipuli ja tomaattisiivut pohjan ylle, leikkele parsakaalit pieniksi saksilla ja ripottele piiraaseen. Murenna salaattujuustoa piiraan ylle. Sekoita kulhossa munat, ruokakerma ja mausteet hyvin ja kaada seos piiraan ylle. Paista noin puoli tuntia uunin keskitasolla, kunnes pinta on saanut kullanruskeaa väriä.

 Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua- piiras on niin mehevä että heti uunista tullessaan se saattaa vähän kuplia reunoilta, huoli pois, sillä täyte ja pohja ovat rakenteeltaan sopivan kiinteitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti