sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Sitä sun tätä by me vähän Rachel Rayn inspiroimana

Oli semmoinen olo että ei vaan keksinyt mitä sitä kokkaisi. Ei pompannut mitään mielitekoa esiin, ei nappiosumalta kuulostavaa reseptiä, nada. Katselin viikolla Rachel Rayn kokkausohjelmaa (Liv, iltapäivisin kolmen aikaan arkena) jossa Rachel teki jotain kunnon mättöruokaa penkkiurheilijoille, aineksina oli jauhelihaa, tomaatteja, paprikaa, ranskankermaa ja ties mitä nannaa. Kun muistin tämän, ajattelin että pakosta sitä saa jotain hyvää aikaiseksi jos käyttää vain hyviä aineksia.



Tämä on siis sitä sun tätä ja hyvää onkin

soijarouhetta, ehkä 2,5 dl
vettä noin 4 dl
öljyä
1 punainen paprika
1 tomaatti
1 porkkana
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1/2 prk ranskankermaa (eli noin 1 dl)
1 kasvisliemikuutio + noin 4 dl vettä
chilimausteseosta
pizzamaustetta
viherpippuria
paprikamaustetta


Paahda soijarouhetta pannulla öljyn kera isossa kattilassa, lisää vettä niin että sitä on noin kaksi kertaa soijarouheen määrä. Anna soijarouheen imeä vesi itseensä ja paistele rouhetta vähän aikaa. Leikkaa ja hienonna sipulit ja valkosipuli, lisää kattilaan ja paistele hetki. Pilko sillä välin paprika pieniksi, lisää joukkoon ja tee sama tomaatille. Murustele mukaan kasvisliemikuutio ja lisää vesi. Anna poreilla ja keittyä kunnes nestettä on haihtunut merkittävästi ja seos alkaa näyttää pataruoalta. Lisää sitten mausteet, anna keittyä vielä noin 10min ja lisää lopuksi ranskankerma, sekoita hyvin ja anna kiehahtaa vielä.
Tarjoile esim pastan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti