keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Pinaatti..eikun nokkoslettuja!

Ida teki jokin aika sitten nokkoslettuja ja ajatus jäi kutkuttamaan päähän- näinhän voisi säästää ja saada kunnon Kippari-Kalle annoksen rautaa yksistä letuista. Nokkosia tuli ensin maalta toiselta suunnalta ja sitten vielä kertaalleen omalta mummolla reissulta. Ekan satsin kuivasin, toisen pakastin ja ensiksi kaiken ryöppäsin tietty kanssa. Nokkos-lettujen kera oli sitten uusia perunoita, on ne vaan aina niin paljon parempia kuin tavisvanhat perunat!



Nokkosletut (Idan ohjeesta muokatut)

Ryöpättyä & kuivattua nokkosta 1,5 dl (noin)
5 dl kauramaitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
yrttisuolaa


Vatkaa munat hyvin yhteen, lisää neste ja hyvin vatkaten jauhot ja lopuksi yrttisuola sekä nokkoset. Nokkoslehtiä kannattaa vähän murennella niin hukkuvat taikinaan paremmin. Anna turvota noin tunti tai vajaa. Paista sitten öljyssä pannulla hyvä satsi lettuja!


Kun lettutaikina on ollut turpoilemassa hyvän aikaa, voi veden laittaa kattilaan ja heittää perunat kiehumaan, niin ne on valmiita sitten kun lettujenpaisto-operaatio on suoritettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti