maanantai 20. kesäkuuta 2011

Seitania ja kermaista pastaa

Tämän seitanin valmistaminen olikin sitten pidempi operaatio. Gluteenijauhot majoittautuivat hyllyyn jo kuukausia sitten Ekolon tarjouksen takia mutta aikaa tai jaksamista ei riittänyt ennen kuin kuluneella viikolla. Avun seitanin tekemiseen sain, mistä muualtakaan kuin Chocochilistä  mutta sitäkin piti vähän muokkailla. Jätin itse gramjauhot pois ja käytin vain gluteenijauhoja simppelisti koska ei nyt ollut valmiina gramjauhoja. Tästä aiheutui pieni liika sitkoisuus mutta makua ei haitannut ollenkaan. Keitinliemeen meni vain soijakastiketta ja kasvisliemikuutioita koska balsamicoa ei ollut. Marinadi lähti mukaan kavereilta joten sekin avitti sitten itse seitanin värkkäystä. Marinadi sisälsi tietääkseni soijakastiketta, balsamicoa, omenaviinietikkaa ja hirmusi valkosipulia (ja hyvää se olikin).

Seitanin ohje tosiaan Chocochilistä ja muunnokset mainittu yllä. Lisäsin taikinaan myös vähän vettä lisää kun se ei meinannut muotoutua yhtenäiseksi. Vaivaus ja taikina pötköksi ja se sitten palasiksi. Palojen keittämisen jälkeen laitoin palat marinadiin ja annoin olla yön yli, reilusti iltapäivään asti jopa jääkaapissa marinoitumassa ja paistoin sitten pannulla öljyssä.

Seitanin kanssa tein nopsaa pastaa ja kävivät yhteen mainiosti.
Valotuksella on väliä! ruoan todellinen kirkkaus on jotain tämän ja yo. kuvan välillä.

Kermainen pasta

rusetti pastaa
1/2 rs ruohosipuli tuorejuustoa
2 tomaattia
1/2 sipuli
mustapippuria

Keitä pasta, silppua sipuli ja leikkaa tomaatti pieniksi. Kuullota sitten sipuli pannulla ja lisää tomaatit kun pasta on jo kypsää. Valuta pasta ja lisää mukaan tomaatti-sipuli seos. Mausta mustapippurilla. Lisää tuorejuusto pannulle (jossa kuullottelit sipulia) ja anna sen sulaa ihan hetki, lisää se sitten kattilaan muiden ainesten joukkoon ja sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti