sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Kesäinen pastasalaatti

Viimoisimmasta pastasalaatista hurahtikin aikaa.Tykkäsin tästä kombosta paljon, kukkakaali tuo kivasti rakennetta ja makua mukaan. Kermaviili kannattaa maustaa hyvin jotta sen oma happamuus ei iske liikaa läpi. Vie isommakin nälän jos pastaa laittaa enemmän ja lisää siten annoskokoa.


Kukkakaali+pasta -salaatti

1 kukkakaali
muutama desi pastaa
lehtisalaattia
1/2 punasipuli
kirsikkatomaatteja
fetaajuustoa valkosipuliöljymarinadissa
1/2 kurkku
muutama desi valkopapuja purkista
pala varhaiskaalia
1 prk kermaviiliä
sinappia
sitruunamehua
mustapippuria
vegetarian maustemix (meiramia,basilikaa,merisuolaa,oreganoa...)

Sekoita kermaviilin joukkoon noin 1,5rkl sinappia, loraus sitruunamehua, vähän öljyä (fetan marinadista), mustapippuria ja maustesekoitusta, laita jääkaappiin hetkeksi. Keitä pasta ja kun se on kypsää, valuta ja jätä kattilaan. Huuhtele pavut hyvin ja lisää ne pastan sekaan. Lisää sitten maustettua kermaviiliä oman maun mukaan pastan ja papujen joukkoon niin, etteivät ne ihan ui siinä (menee reilu 1/2 prk suunnilleen). Paloittele salaattikulhoon kukkakaali,kurkku,kirsikkatomaatit. Silppua sipuli siivuiksi ja raasta valkokaali, revi salaatin lehtiä ja sekoita salaatiksi. Lisää lopulta pasta+pavut, tarjoa!

Mainiota lämpimän päivän ruokaa kun ei halua laittaa uunia päälle vaan tekee mieli jotain suht kevyttä, raikasta mutta ruokaisaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti