maanantai 27. kesäkuuta 2011

Lemppareita

On varmaan muitakin jotka rakastuu kausimakuihin, huomaa syövänsä päivä toisensa jälkeen samaa laatua olevaa juustoa/jugurttia/leipää/kastiketta ja sitten into lopahtaa. Vanhan suosikin uudelleen kohtaaminen onkin sitten lohdullista ja makoisaa. Koska ostin tänään joitain iki-suosikkejani, joiden  pariin palaan aina, halusin myös jakaa joitain suosikkejani täällä.

Kuva googlesta, merkillä ei väliä, hyvä kuva löytyi pirkasta

Juhannuksena grillasimme leipää (sitä uutta kuuluissa Karppinen-leipää eli omenakuituleipää, oli aika mukavan makuista) ja päälle sulatimme sulatejuustoa. Sulatejuusto on niin hyvää ja tekee jokaisesta leivästä todella mainion leivän. Sulatejuustoviipaleet ovat ihan oma lajinsa enkä pidä sitä juustona saati sulatejuustona vaan ihanana hybridinä.

Tykkään sekä bottomeista että topeista, mansikka ja sesonkimaut ovat suosikkejani. (google kuva)
Kalinka, lapsena vihasin, nyt rakastan. Ihana yhdistelmä hieman hapanta jugurttia ja mukavan makeaa marja/hedelmä"hilloa".  Uudemmat top:it ovat ehkä hitusen liian makeita kun on tottunut näihin, mutta niissäkin on kyllä oma viehätyksensä ja rakenne on ihana.

yhäkin, merkillä ei väliä! (google kuva)
Raejuusto, unohdan tämän olemassa olon tosi useasti! Mutta tääkin on mahtava keksintö ja hyvä lisä lähes mihin tahansa ruokaan tai salaatin mukaan. Kivasti proteiinia ja kalsiumiakin kaiken lisäksi.

google igen, merkillä ei väliä
Ohuen ohuet tulivat suosikeiksi yläasteella välipalana kaverin luona käydessä. Sittemmin yllättäen leikkeiden syönti on vähentynyt niin, että niitä tulee ostettua ehkä kerta vuoteen mutta sitten ei tarviikaan pihistellä. Kriteereinä on mahdollisimman suuri lihapitoisuus, ei natriumglutamaattia ja mahdollisimman vähän vettä ja E:tä. Kissakin tykkää tästä. Harvinainen herkku mutta ehdottomasti suosikki.

Lisäksi suosikeihini lukeutuvat muun muassa coctail-piirakat, salaatti/feta-kuutiot eri öljyissä/mausteilla ja erilaiset tuoremehut. Suosikit pysyvät suosikkeina kun niitä ei jatkuvasti osta kaappiin vaan muistaa ne aina kausittain, silloin jaksaa iloita esim vaikka yhdestä sulatejuustoviipaleesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti