torstai 16. kesäkuuta 2011

Raparperipiirakka vaniljatuorejuustolla

Olen sesongissa melkein mukana sillä pyysin äidiltäni kasvimaalta raparperia ja saadessani sen sitten käsiin tekaisin tietty raparperipiirakkaa. Ongelma vain oli, että juuri sitä ohjetta raparperipiirakkaa mitä mielessäni ajattelin en löytänyt reseptikätköistä joten lähdin sitten experimenttailemaan. Sain siskolta nurkissa lojuneen Kotilieden parhaat leivonnaiset-kirjan ja sieltä sitten resepti tähän löytyikin. Valintakriteerejä oli kaksi; tarvikkeita tarvii vähän ja mukaan tulee jotain maitotuotetta (joka tasapainottaa raparperin happohyökkäystä).


Rakastuin tän pohjaan, se on ihanaa! täytekin on mainio, ehkä olisi syytä laittaa lisää esim vaniljasokeria mutta toisaalta, ehkä on vaan parempi ettei sitä sokeria aina mätä niin paljon kaikkeen. Kelpo piirakka, hyvin trendikäs koska onhan siinä vaniljatuorejuustoa ja kaikki on parempaa tuorejuuston kera (ja trendikästä, ainakin minusta). Pohjan ohjetta olen muokannut alkuperäisestä hieman ja se on tosiaan tuollaisena just perfect.

Raparperipiirakka

pohja:

3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1/2 dl vettä
1 tl vaniljasokeria
noin 1 tl kanelia
150g voita/margariinia

täyte:

5 dl raparperin paloja
vaniljasokeria
sokeria
2 kananmunaa
200g vanilja tuorejuustoa (keiju)

Lämmitä uuni 200 asteeseen (ja kuori,pilko raparperin varret elleivät ne ole jo palasina valmiiksi)
Vaahdota voi (pehmeä) ja sokeri, lisää sitten mukaan muna ja vatkaa hyvin sekaan. Lisää mukaan vesi sekä jauhot,leivinjauhe,kaneli ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä se nuolian avulla piirakkavuoan pohjalle. Sellainen perinteinen sydän piirasvuoka tai ympyrä on just passeli.

Kaada raparperin palaset pohjan päälle ja ripottele ylle sokerit maun mukaan. Sekoita munat ja vaniljatuorejuusto yhteen hyvin jotta seos on suht tasainen ja levitä se sitten raparperin palojen ylle. Paista uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. Sit voi herkutella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti