maanantai 4. huhtikuuta 2011

Kevyehköä lounaspiirakkaa

On varmaan tullut ihan selväksi että allekirjoitannut pitää piirakasta. Palasin luottoreseptin pariin ja loihdin maanantaiseksi ruuaksi tomaatti-sipuli piirakkaa, etuliitteellä "kevyt" jonka tuhosin omilla muokkauksillani hieman. Jättämällä täytteestä munan, ruokakerman ja juuston pois(kuten alkuperäinen ohje sanoo), on piiras superkevyt mutta suosittelen kyllä laittamaan ainakin juustoraastetta päälle jotta mehevyys lisääntyy.
Tämän tekemiseen ei sitten mene kuin hujaus, paistoaika vaan pidentää ruoan valmistumista hieman ja on todella hyvää, oikeasti. Pohjan vetelyyttä ei kannata pelästyä, taikinan tulee olla puuromaista, paistaessa se kehkeytyy varsin ihanaksi ja mureaksi.

Pohja

1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
0,5dl öljyä
1,5dl vettä

Täyte

1 iso sipuli
3-5 tomaattia
mustapippuria
pizzamaustetta
1 kananmuna
kourallinen juustoraasteta
noin desi ruokakermaa (oatleyta tällä kertaa)

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoita pohjaa varten kuivat aineet yhteen ja lisää sitten nesteet, sekoita tasaiseksi. Levitä pohja lastan avulla piirasvuokaan (perus sydän vuoka tai noin 25 cm halkaisija). Leikkaa sipuli ja tomaatit viipaleiksi. Levitä pohjalle  ensin sipuli ja sitten tomaatit. Sekoita kulhossa juustoraaste, kananmuna ja ruokakerma. Levitä juustoseos tomaattien ylle ja ripottele ylle mausteet. Paista piirakkaa 20-30 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta on kullanruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti