torstai 31. maaliskuuta 2011

Hasselpähkinä-rusinakeksit

Kirjastossa kannattaa käydä myös lastenosastolla kun etsii kokkauskirjoja ja uusia ideoita. Itse poimin Nuoren kokin terveelliset herkut- kirjan viime käynnillä mukaani ja yllätyin iloisesti siitä, kuinka monipuolisia ohjeita kirjassa oli.

Vaikka kirja on suunnattu nuorille, en usko että moni ns. aikuinenkaan  kieltäytyisi kokeilemasta seesamilohta, pastaa& paahdettuja kasviksia, tofulla täytettyjä pitaleipiä, eksoottista jogurttijäätelöä, pähkinähedelmäpatukoita tai nyt testissä olleita pähkinäisistä (hedelmä)kekseistä. Plussanahan tulee se, että ohjeet ovat helppoja, monia välineitä ei tarvita ja valmistus on yleensä nopeaa joten ei tälläisiä kirjoja kannata väheksyä, vaikka mitään fiininpää tai monimutkaista niistä ei löydykään. Faktahan on, että ei meillä Suomessa kotikeittiöissä joka päivä mitään kukkoa viinissä ja soufleeta tarjoilla kuitenkaan.

Ohje on modifioitu pähkinäiset hedelmäkeksit- ohjeesta. Rusinoiden sijaan voi käyttää tietysti muita kuivattuja hedelmiä/marjoja ja hasselpähkinät voi syrjäyttää muilla pähkinöillä.

Hasselpähkinä-rusinakeksit

1 dl rusinoita
2 dl kaurahiutaleita
1,25dl vehnäjauhoja
reilu 1 dl murskattuja/rouhittuja hasselpähkinöitä
125g voita/margariinia
1 dl sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia (tai hunajaa)

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita rusinat, pähkinät, kaurahiutaleet ja jauhot yhteen kulhossa. Sulata yhteen voi, sokeri ja siirappi joko kattilassa tai mikrossa. Lisää voiseos sitten kuiviin aineiseen. Lusikoi taikinaseoksta nokareita leivinpaperille pellille, noin 1cm pakuisiksi kekseiksi. Paista noin 15 minuuttia ja anna sitten jäähtyä hiukan ennen kimppuun hyökkäämistä.
Säilytä keksit (jos ne eivät kaikki mene heti) tiivissä rasiassa.

ps. Nyt alkoi täällä kevät! Olkoon ulkona vaikka ja kuinka lunta, julistan tänne sentään kevään vaihtamalla vähän blogin ulkomuotoa, jos se vaikka houkuttelisi säänjumalattariakin laittamaan liikettä niveliin lämmön suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti