keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Suklaaéclairit eli suklaavaahdolla täytety tuulihatut

Ne kohosivat yllättävän pulleroisiksi!
Ja niitä tuli monta! Ja kummallisen muotoisia sillä pursottaa en yhä osaa.


Ja niistä tuli groteskin näköisiä koska en osaa myöskään olla sotkematta. Joku joka osaa pursottaa ja on siistinpi, saa näistä varmasti kauniita.

Mutta maku! Maku oli loistava. Kyseessä ovat siis tuulihatut joissa on suklaakerma täytettä. Helppoa ja nopeaa kuin mikä, kun sen osaa.
 Mielestäni tuulihatuilla on liian vaikea maine, eivät ne sen kummallisempia ole kuin muutkaan, uunin vaan pitää olla yhteistyöhaluinen.
Ohje on alkujaan pirkka-lehdestä vuosien takaa. Kätevintä on valmistaa ensin suklaatäyte tai aloittaa sen valmistus sillä välin kun tuulihatut ovat uunissa.

Suklaaclérit

noin 20kpl

2 dl vettä
100g voita
1 1/2dl jauhoja
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa

täyte

200g tummaa taloussuklaata
1 rkl vettä
1 1/2 tl pikakahvijauhetta (tai tuon 1 rkl verran oikeaa kahvia vaan)
2 keltuaista
2 dl kuohukermaa

Tuulihatut näin:

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Kiehauta vesi teräskattilassa. Sulata mukaan voi, lisää jauhot ja vaniljasokeri kerralla ja vatkaa puuhaarukalla hyvin. Kuumenna ja sekoita kunnes seos irtoaa kattilan reunoista, siirrä jäähtymään hetkeksi.
Lisää hieman jäähtyneeseen taikinaan munat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Lusikoi taikina pursottimeen ja pursota noin 8 cm mittaisia tankoja leivinpaperille pellille.
Paista noin 20 minuuttia. Halkaise jäähtyneet hatut veitsellä ja täytä ne suklaavaahdolla.

Täyte näin:

Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita kahvijauhe+kuuma vesi tai ota valmista kuumaa kahvia 1 rkl ja lisää se sekä keltuaiset suklaan joukkoon voimakkaasti vatkaten. Jäähdytä seos.
Vatkaa kerma kovahkoksi vaahdoksi ja sekoita se suklaaseoksen joukkoon. Anna jäähtyä jääkaapissa noin 30 min. Pursota sitten täyte tuulihattuihin (tai lusikoi jos olet kaltaiseni ei-niin-kätevä-pursottaja).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti