perjantai 15. huhtikuuta 2011

Knekkistä tai siis siemennäkkileipää!

Olen törmäillyt nyt lähiaikoina useampaan otteeseen erilaisten näkkileipien tai siemenleipien ohjeeseen, joten eilen sitten rohkaistuin moista tekemäänkin. Ohje on Kalastajanvaimon
ja noudatin sitä suurinpiirtein, tälläisiä määriä siemeniä kun ei omasta takaa löytänyt eikä kauppareissulle ollut aietta lähteä joten lisäsin vain kaurahiutaleiden määrää oikean rakenteen saavuttamiseksi. Maidoton, vehnätön ja vain hyviä rasvoja sisältävä leipä voisi tehd hyvää itsekullekin silloin tällöin, eikä tämän valmistamiseen mene kuin hetki.

3 suurta munaa
10 rkl sesamin siemeniä (itsellä ehkä 3 rkl)
10 rkl auringonkukan siemeniä ( itsellä 3 rkl+ loput pinjansiemeniä)
3 rkl pellavan siemeniä (itsellä taisi olla hampun siemeniä)
6 rkl kaurahiutaleita (laitoin vähä extraa tosiaan)
suolaa maun mukaan
4 rkl jauhettua mantelia

Sekoita kaikki yhteen niin että taikina on vellimäistä. Mikäli seos on liian kuivahkoa, lisää muna mutta mikäli liian velliä, lisää mantelijauhetta. Levitä pellille leivinpaperin ylle, paista 150 asteessa noin 20-30 minuuttia. Mitä pidempi paistoaika, sitä tummempi ja rapeampi näkkis. Leikkaa levy näkkiksiksi lämpimänä veitsen tai pitsaveitsen avulla. Anna jäähtyä hyvin. Nämä säilyy ihan huoneenlämmössä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti