tiistai 5. huhtikuuta 2011

korrvapuusteja!

Joskus tekee mieli pullaa ja sitä mielitekoa ei voi kaataa edes se, että kaupan aukiolo-aikaa on jäljellä 20 minuuttia. Kengät jalkaan ja jauhoja ja hiivaa hakemaan, ennätyksellisessä 10 minuutissa takaisin kotona ja pullanvaivaus alkuun. Ohjeen nappasin tällä kertaa Muumimamman keittokirjasta, ja namia tuli! Inhoan kuivaa pullaa joten olen paistamisen kanssa tarkkana- mieluummin tosi kostea kuin rapean ruskea.

Muumimamman korvapuustit

100g voita
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
50g hiivaa
3 1/2 dl maitoa/vettä
1 tl kanelia
8-9dl jauhoja
1 kananmuna

täytteeksi

sokeria
kanelia
voita

 Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Liota hiiva lämpimään nesteeseen, lisää sokeri,suola,kaneli, kananmuna ja alusta mukaan vähitellen jauhoja. Alustuksen lopulla lisää hieman jäähtynyt voi ja lisää loput jauhot. Taikinasta tulee tulla kimmoisaa mutta ei jämäkkää-- liika jauhous tekee pullasta takuulla kuivaa ja jähmeää eikä se kohoa hyvin tai säilytä kosteutta. Anna kohota lämpimässä noin 30 min.

Tällä välin etsi sopiva leivonta-alusta (ei aina selviö pienessä kämpässä jossa ei ole oikeaa ruokapöytää), puhdista ja jauhota valmiiksi, etsi kaulin!

Kauli kohonnut taikina lättänäksi levyksi, levitä voita mielen mukaan, samoin sokeria ja kanelia (eli ihan reippaasti vaan). Rullaa tiukaksi rullaksi ja leikkaa kolmioiksi (toinen reuna kapeampi kuin toinen) ja littaa kapeammasta päädystä sormella alas jotta syntyy jotain korvapuustimaista. Paista noin 10- 12 minuuttia 200 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti