keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Burrriitooos!

Joskus käyn ruokakaupassa ilman mitään suunnitelmaa vaikka se päämäärätöntä onkin. Päämäärätön heiluminen saattaa kuitenkin joskus  johdattaa johon erilaiseen, mutta helppoon ja hyvään. Koriin kertyi tofua, tomaattimurskaa, papuja, tortilloja, raejuustoa, joitain vihanneksia ja pakasteesta amerikkalainen kasvissekoitus. Mitä syntyy? No Burritoja kahdella eri tavalla ja tortilloja oli vain yksi paketti joka riitti kahdelle koska täytettä oli niin paljon.

Eilen Burritoihin päätyi  pakasteen kruunumix (minimaissia, palkopapuja, parsakaalia, porkkanaa..), juustoraasteen ja papujen kanssa paistettuna, tuoretta tomaattia ja paprikaa sekä raejuustoa. Lisäksi mausteeksi hieman chilikastiketta.

Tänään sitten näin vähän enemmän vaivaa ja marinoin tofun sekä lämmitin tomaattimurskan sekä loput pavut ja lisäsin vielä eilisen täytteen loput mukaan. Paistoin vielä sipulia, valkosipulia sekä marinoidun tofun toisella pannulla. Hyvää tuli taas! Lisäämällä mukaan tuoreita kasviksia saisi mukaan myös raikkautta, mutta niitä ei nyt jääkaapissa ollut.


Tofun marinaadiin nappasin ohjeen siitä Nuoren kokin terveelliset herkut kirjasta ja modifoin hieman.

Marinadi (1 ptk:lle tofua)

2 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl ketsuppia
mustapippuria
vegetarian maustemixiä (Savonlinnan Olgamaria kaupasta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti